Mazda’nın En Yeni Otomobili 2022 Mazda2!

Mazda’nın En Yeni Otomobili 2022 Mazda2!

Otomotiv firmalarının "rebadging" ismini verdiği yeniden markalandırma konsepti firmaların gündeminde. Firmaların maliyet düşürmek için yaptıkları bu çalışmalar, şaşırtıcılığını yitirdi. Uzun zamandır Avrupa piyasasından çekilmesi gündemde olan Mazda, Toy

Otomotiv firmalarının "rebadging" ismini verdiği yeniden markalandırma konsepti firmaların gündeminde. Firmaların maliyet düşürmek için yaptıkları bu çalışmalar, şaşırtıcılığını yitirdi. Uzun zamandır Avrupa piyasasından çekilmesi gündemde olan Mazda, Toyota'nın desteğiyle hepimizin bildiği Yaris'i kendi modeli yapmak üzere ailesine kattı. İşte yeni Mazda2 karşınızda!

İki Japon firmanın aralarındaki ortaklığın eskilere dayandığı belirtmek isterim. Tabi bu ortaklık Mazda’nın, Avrupa piyasasına devam edebilmesi için çok önemli. Mazda Avrupa'da ilk tam hibrit otomobili arasında yer alacak Mazda2, 2023 yılında yeni modellere yelken açacak. Bu küçük hatchback otomobil bir batarya ve 79 bg güç üreten Elektrikli motora sahip olacak.

Mazda2 1.5 litrelik atmosferik ve üç silindirli motor desteği sunacak. 115 bg güç üreten yeni Mazda2, şehir içi sürüşlerde oldukça faydalı ve kullanışlı model olma özelliği taşıyacak. B-hatch, 0-100 km/sa hızlanmasını 9.7 saniye gibi bir zamanda çıkabilecek. Tabi motorun performans odaklı değil, tasarruf odaklı olacağını da ayrıca belirtmek gerek.

Mazda, "logolarında değişikliğe gittiği Yaris'i" üç farklı donanım paketi ile piyasada yerini alacak bunlar ise; Hybrid Agile, Hybrid Pure ve Hybrid Select paketleri. 286 litre bagaj hacmi ile Mazda2, Euro NCAP değerlerinin beş yıldız alacağını düşünmekteyiz.

2022 yılının son aylarında Yeni Mazda2 piyasada yerini almasını beklemekteyiz.

Advertisement