Nissan Qashqai E-Power Tanıtıldı

Nissan Qashqai E-Power Tanıtıldı

Nissan, Qashqai modeline e-Power opsiyonlu eklendi. Araçta yer alan 1,5 litre üç silindirli benzinli motor sadece elektrik üretmek amacıyla kullanılıyor.

Nissan, Qashqai modeline e-Power opsiyonlu eklendi. Araçta yer alan 1,5 litre üç silindirli benzinli motor sadece elektrik üretmek amacıyla kullanılıyor.

Hafif hibrit sistemi ile satılan 2022 Nissan Qashqai, e-Power olarak isimlendirilen sistemiyle bu yaz Avrupa'da yollarda olacak.

Nissan’ın E-Power sistemi hakkında bilgiler sunan Nissan, araçta kullanılan üç silindirli 1,5 litre turbo benzinli ünitenin tek başına 156 beygir güç üretebildiğini fakat bu gücün tekerleklere doğrudan ulaşmadığını da ifade ediyor. Burada motor elektrik üreten bir jeneratör görevini üstleniyor ve üretilen enerjiyi bataryalara veya doğrudan elektrik motoruna iletme görevini de gerçekletiriyor.

Elektrik Motoru 188 Beygir Güç Üretebiliyor

Araç üzerinde bulunan elektrik motoru enerjiyi 188 beygir güç ve 330 Nm torka dönüştürebilme kabiliyetine de sahip.

Nissan markasına göre bu sistemin normal içten yanmalı sistemlere göre avantajı ise CO2 salınımının azaltılması ve yakıt verimliliğinin artırılması da diyebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Nissan'ın tarafından yapılan paylaşımda 2022 Nissan Qashqai e-Power'ın karma yakıt tüketimi 100 kilometrede 5,3 litre. CO2 emisyonu ise 119 gr/km olarak karşımıza çıkıyor.

Nissan mühendislerinin geliştirdiği 'Linear Tune' isimli sistem benzinli motorun hızının aracın yol hızıyla aynı oranda olması için geliştirilmiş. Bu sistem, araç hızlandığında elektrik motorunun enerji talebini karşılamak için benzinli motorun hızını da artırıyor. Bu sayede motor devrinin aniden yükselmesi fakat aracın hızında aynı orantıda artış olmaması gibi durumların önüne geçilmesi de amaçlanıyor.

Advertisement