Renault Talisman Modeli Artık Üretilmeyecek!

Renault Talisman Modeli Artık Üretilmeyecek!

Fransa'da bulunan Douai tesisini tamamen elektrikli otomobil üretimine adayacak olan otomotiv devi burada ürettiği modelleri piyasadan yavaş yavaş çekmeye hazırlanıyor.

Fransız otomobil devi Renault, D segment sedanı Talisman’ın üretiminin durdurulacağını resmen paylaştı.

Elektrikli otomobillerin oldukça popüler hale geldiği son zamanlarda, birçok marka artık tamamen bu pazarda kendine yer buluyor.

Global anlamda stratejisini yenileme kararı alan Renault da bundan böyle tüm kaynaklarını elektrikli otomobillere kaydırmak niyetinde.

Fransa'da bulunan Douai tesisini tamamen elektrikli otomobil üretimine adayacak olan otomotiv devi burada ürettiği modelleri piyasadan yavaş yavaş çekmeye hazırlanıyor.

Renault Talisman Üretimi Duracak

Türkiye'de en çok otomobil satan markalardan birisi olan Renault, Talisman üretimini durduracağını kamuoyu ile paylaştı.

Şirket, üretimi durdurmanın sebeplerine değinmemiş olsa da muhtemelen artık elektrikli ve SUV modellere olan ilgi, Talisman satışlarını gitgide azalttı.

Renault'un D-Sedan modeli Talisman ülkemizde sadece tek motor seçeneği ve tek donanım paketi ile sunuluyor. Otomobilin Türkiye'deki fiyatı ise 874 bin 300 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Bir dönemler otomobil dünyasının hâkimi olan D segment sedan modeller, artık yerlerini yeni modellere bırakmaya hazırlanıyor.

Baktığımız zaman Volkswagen PassatFord Mondeo ve Toyota Avensis gibi modeller, önümüzdeki süreçte yerini elektrikli araçlara bırakacak.

Advertisement