Motor Sporlarında Son Trend:Drift!

Motor Sporlarında Son Trend:Drift!

​​​​​​​Küresel anlamda hızla yayılan ve oldukça geniş bir kitleye hitap eden drift sporu, Türkiye de içinde olmak üzere birçok dünya ülkede merakla takip ediliyor.

Küresel anlamda hızla yayılan ve oldukça geniş bir kitleye hitap eden drift sporu, Türkiye de içinde olmak üzere birçok dünya ülkede merakla takip ediliyor.

Ülkemizde 2007’de Drift Akademi ismi altında açılan bir eğitim kurumu ile yolculuğuna başlayan drift, TOSFED’in desteği ile adından söz ettirmeyi sürdürüyor.

Yüksek beygire sahip araçlar; farklı gövde kitleri, kendine has tasarımları ile hem göze hem de kulağa hitap bu araçlar gözde sürücüler tarafından kullanılıyor.

Drift sporunun ülkemizdeki öncüleri arasında yer alan ve günümüzde aktif olarak Türkiye Şampiyonası’nda yarışmayı sürdüren ödüllü pilot Volkan Arısoy bu konu ile ilgili “Kontrolsüzlüğün Kontrolü” şeklinde bir tabir kullandı. Bunun dışında hayatı tek düze yaşamak istemeyip, biraz heyecan, biraz sıra dışılık katmak, düz gitmekten sıkılıp, yan giderek bakış açısını genişletmek isteyenlerin sporu şeklinde bir ifade kullanan Volkan Arısoy lastik ve egzoz sesleri ile birlikte dumanlar altından yarattıkları senfoni ile seyircinin haykırışlarını yaşamak, otomobili ile dans etmek isteyenlerin sporudur şeklinde konuştu.

Driftte esas olanın önce aracı kontrolsüz bir hale getirmek olduğunu ifade eden Arısoy, Ardından seri bir biçimde o kontrolsüz halini kontrol altında tutarak, hiç durmadan bu kontrolsüzlük halini sürdürmektir şeklinde görüş bildirdi. Bunun dışında sanılanın dışında oldukça zor ve beceri isteyen bir spor olduğunu ifade eden ve otomobili alıp olduğu yerde çevirmenin asla drift olmadığını ifade etti. Ayrıca bu durumun bir algı olduğunu ifade etse de drift, oldukça teknik ve bir o kadar zor bir motor sporu disiplinidir, şeklinde görüş bildirdi.

Advertisement