Volkswagen ve Audi 2022 Yılında Toplam Otomobil Satış Adetini Açıkladı

Volkswagen ve Audi 2022 Yılında Toplam Otomobil Satış Adetini Açıkladı

​​​​​​​2022 yılında Volkswagen ve Audi toplam kaç adet otomobil sattığını açıkladı. Açıklanan verilere göre markaların elektrikli otomobil satışları artarken toplam satış oranlarında ise düşüş yaşandığı görüldü.

2022 yılında Volkswagen ve Audi toplam kaç adet otomobil sattığını açıkladı. Açıklanan verilere göre markaların elektrikli otomobil satışları artarken toplam satış oranlarında ise düşüş yaşandığı görüldü.

Alman otomobil üreticisi olan iki marka Volkswagen ve Audi geçtiğimiz yıl satış rakamlarını resmen paylaştı. Elektrikli araç satışlarında artış yaşayan iki marka da toplam satış adetlerinin düştüğü görülüyor.

Bilindiği üzere Volkswagen, Audi’yi bünyesinde barındırıyor. İlk önce Volkwagen’in 2022 yılında yaptığı satışları inceleyelim. Şirket tarafından yapılan paylaşıma göre 2022 yılındaki toplam satış oranı yüzde 6.8 oranında düşüş yaşadı. Yaşanan bu düşüş ile birlikte 2022 yılında toplam 4.56 milyon otomobil satışı gerçekleştiği açıklandı. Şirket elektrikli otomobil satışında 2021 yılına göre yüzde 23.6 oranında artış gösterme başarısı yakaladı. Demin belirttiğimiz toplam satış yapılan otomobillerin içinde elektrikli otomobil satışı 330.000 olarak açıklandı. Volkswagen’in elektrikli otomobillerine en çok ilgi ise Çin pazarında görüldü. Şirket, Çin pazarında 143.000 adet elektrikli otomobil satışı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Volkswagen’in açıkladığı rakamlara göre en çok satılan elektrikli otomobil ID.4 modeli olarak açıklandı. Ülkemizde satışı olmayan model, satıldığı pazarlarda oldukça fazla ilgi görüyor. Şirket tarafından açıklanan satış verilerine göre ID.4, 2022 yılında toplam 170.000 adet satış gerçekleştirdi. ID.4 toplam satışı, Volkswagen’in toplam satış yaptığı elektrikli otomobil satışının yüzde 51’ini kapsıyor. Satış rakamları göz önüne alındığında ID.4’ün şirket için çok önemli bir model olduğunu söyleyebiliriz.

Audi modellerinin fiyatı düşünüldüğünde Volkswagen’den daha az satış gerçekleştirmesi gayet doğal bir durum. Volkswagen de her bütçeye uygun araba satışı bulunurken Audi premium araç satışı gerçekleştiriyor. Audi tarafından yapılan paylaşıma göre 2022 yılında toplam 1.614.231 adet otomobil satışı gerçekleştirildi. 2022 yılında açıklanan satış rakamına göre 2021 yılına oranla yüzde 3.9 oranında düşüş yaşandı. Ayıca şirket elektrikli otomobil satışında bir önceki yıla göre artış gösterdi. Audi, 2022 yılında toplam 118.196 adet elektrikli otomobil satışı gerçekleştirdi. Bir önceki yıla göre şirket elektrikli otomobil satışında yüzde 42.8 oranında artış gösterdi.

Advertisement