Milli Motosikletçimiz Bahattin Sofuoğlu, Kaskını Açık Artırmaya Çıkardı

Milli Motosikletçimiz Bahattin Sofuoğlu, Kaskını Açık Artırmaya Çıkardı

Milli motosiklet yarışçısı kaskını depremzedelere destek amaçlı satışa çıkardığını açıkladı.

Milli motosiklet yarışçısı kaskını depremzedelere destek amaçlı satışa çıkardığını açıkladı. Milli motosiklet yarışçısı Bahattin Sofuoğlu, açık artırma ile satışa çıkardığı kaskın gelirini "Asrın felaketi" olarak karşımıza çıkan Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören vatandaşlara bağışlayacak. Yaptığı açıklamada kaskını gelirini AFAD'a bağışlayacağını ifade etti.

Milli motosiklet sürücüsü Bahattin Sofuoğlu, kaskını depremzedeler destek amaçlı olarak açık artırmaya çıkardığını paylaştı.

​​​​​​​

 

Milli sporcu, sosyal medya hesabı olan Twitter’dan yaptığı paylaşımda, ülke olarak zor bir dönemden geçtiğini ifade ederek, bu süreçte herkesin elinden geleni yapmaya çalıştığını ifade etti. Bu nedenle üzerinde Osmanlı tuğrası olan yarıştığı kaskı imzalı olarak açık artırmaya çıkardığını ifade etti. Sofuoğlu, açık artırmadan gelecek olan geliri deprem bölgesinde zarar gören kardeşlerimiz için AFAD'a bağışlayacağını ifade etti. Günün depremzede kardeşlerimizi adına birlik olma günü olduğunun da altını çizdi. Bu ifade ile birlikte paylaşımını sonlandırdı.

​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Bahattin Sofuoğlu, Türk motosiklet yarışçısı. Sinan ve Kenan Sofuoğlu'nun abisidir. Bir motosiklet dükkânı sahibinin çocuğu olarak dünyaya gelen Bahattin Sofuoğlu, motosiklet yarış kariyerine 1997 yılında 19 yaşında başlamıştır. Drag yarışları ile motosiklet dünyasına ilk adımı atmıştır. 17 Ağustos Gölcük depreminde Adapazarı’nda bulunan evleri yıkılarak göçük altında kalmıştır. 1999, 2000 ve 2001 senelerinde Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası, Superstok 600cc A sınıfı şampiyonu olarak dikkat çekmiştir.2001 Balkan Motosiklet Pist Şampiyonası’nda ilk üç sırayı yine kardeşleri Sinan Sofuoğlu ve Kenan Sofuoğlu ile paylaşmıştır. 2002 senesinde maddi durumlarını kötü olması ve sponsor bulmakta zorluk çekmesi sebebi ile kardeşi Kenan'ın Avrupa'daki yarışlara katılmasına olanak sağlamak adına yarışlara katılmamayı tercih etmiştir.