MG4 XPower Tanıtıldı!

MG4 XPower Tanıtıldı!

Bundan birkaç yıl evvel gittiğimiz zaman MG markasının yeni modeli MG4 için düzenlediği lansmana dikkatleri çekmiştik. Lansman sırasında marka yetkilileri tarafından gelecek bir dönemde karşımıza çıkacak performanslı bir versiyonda söz edilmişti ki işte o

Bundan birkaç yıl evvel gittiğimiz zaman MG markasının yeni modeli MG4 için düzenlediği lansmana dikkatleri çekmiştik. Lansman sırasında marka yetkilileri tarafından gelecek bir dönemde karşımıza çıkacak performanslı bir versiyonda söz edilmişti ki işte o versiyon sonunda tanıtıldı.

MG4 XPower imi ile karşımıza çıkacak model, önümüzdeki hafta başlayacak Goodwood Hız Festivali’nde sevenleri ile buluşacak. SAIC Motor'un MSP platformu üzerine yükselen model, standart modelin aksine 430 bg güç ve 600 Nm tork üretme kapasitesi ile karşımıza çıkıyor.

MG4 XPower modeli gücünü ön ve arka aks kısmında yer alan iki motordan alıyor. Tüm tekerleklerden çekiş sistemi ile karşımıza çıkan model 0-100 km/sa hızlanmasını 3.8 saniyede tamamlıyor.

MG mühendisleri bu özelliklerin yanında ekstra gücü dizginleyebilecek teknolojiler üzerinde de yoğun mesai harcıyor. MG ailesinde ilk kez karşımıza çıkan "Dynamic Cornering Control" sistemi, bu yeni özellikler arasında yer alıyor. Elektronik diferansiyel kilidi ve akıllı tork yönlendirme sistemi ile karşımıza çıkan bu teknoloji, maksimum yol tutuşu ile karşımıza çıkıyor. Yeni süspansiyonlar, daha güçlü bir rejeneratif frenleme sistemi ile karşımıza çıakrken bununla beraber 345 milimetrelik havalandırmalı fren diskleri de XPower takısı ile gelen yenilikler arasında bizleri karşılıyor.

MG, bu seneden itibaren modelin satışına İngiltere sınırlarında bizleri karşılıyor. Aracın fiyatı ise 46.400 dolar olarak karşımıza çıkıyor.

Advertisement