Mercedes’in Odağı Birinci Sınıf Lüks Segment!

Mercedes’in Odağı Birinci Sınıf Lüks Segment!

Geçtiğimiz günlerde Daimler CEO'su, Mercedes-Benz markasının geleceğinde kârlılık oranı düşük modellere yer verilmeyeceğini dile getirdi

Geçtiğimiz günlerde Daimler CEO'su, Mercedes-Benz markasının geleceğinde kârlılık oranı düşük modellere yer verilmeyeceğini dile getirdi. Şirketin, ortalamanın üstünde büyümeye sahip olan birinci sınıf lüks segmenti kendine odak edinmesi gerektiğini dile getirdi.

Otomobil dünyasında elektrikli otomobiller giderek daha güçlü olmaya başlıyor. Alman otomobil devi Mercedes-Benz, Maybach ve AMG markalarını tamamen elektriklendirmeyi ilerleyen zamanlarda ajandanın ilk sırasına yazmış gibi görünüyor.

Alman otomotiv devi, uzun yıllar boyunca ana akım modelleri olan Mercedes C-Class Coupe ve Mercedes E-Class Coupe modeli için ise henüz bir plan belirlemedi. Bu modeller yerine daha fazla EQ markalı tamamen elektrikli modellere yer verilecek.

A-Class ve B-Class Araçların Geleceği Şüpheli

Otomobil devinin Mercedes S-Class lüks Sedanı Mercedes EQS, önümüzdeki yıl küçük Mercedes EQE sedanı ve büyük boy EQS SUV modelin sonrası piyasaya sürülecek. Ancak Daimler CEO'su Ola Kallenius'un şirket yatırımcıları ile yaptığı görüşmede odak noktası farklıydı. Kallenius, Mercedes A-Class ve Mercedes B-Class gibi kompakt otomobillerin şirketin bundan sonraki zamanlarında olmayacağını dile getirdi.

Global anlamda birçok platformda yer verilen haberde Kallenius, bu modellerin şirketin asıl odak noktası olmaması gerektiğini, kendilerinin kitlesel üretim yapanlarla rakip olmamaları gerektiğini dile getirdi ve birinci sınıf lüks segmentin genellikle ortalamanın üstünde bir büyüme gerçekleştirdiğini de dile getirdi.

Sedan Modeller Tarihe Mi Karışacak!

Kallenius, CLA sedan, GLAve GLB crossover modelleri ile birlikte küçük araçların Mercedes markasının geleceğinde olmaması gereken otomobiller olduğunu da dile getirdi. Yani Mercedes A-Class sedan ve muhtemelen CLA, GLB ve GLA modelleri için sayılı günler var diyebiliriz. Öyle ki yine de bunun kısa vadede gerçekleşmesi ise neredeyse imkansız. Bekleyip göreceğiz.

Ancak Kallenius'un asıl ağırlık vermek istediği detay kâr marjını artırmak. Bu doğrultuda üst segment modellerin ana plan olduğu kesin. Mercedes A-Class sedan modeller yerine AMG A35 yüksek performanslı modelin kar marjının çok daha fazla olduğu gerçeği ise fazlasıyla ortada.

Advertisement