Mercedes EQC Ülkemizde Satışa Sunuldu

Mercedes EQC Ülkemizde Satışa Sunuldu

Mercedes-Benz markasının tam elektrikli SUV modeli EQC ülkemizde satışa sunulmaya başlandı. Mercedes bu modelle beraber elektrikli portföyüne ağırlık vereceğini dile getirdi.

Mercedes-Benz markasının tam elektrikli SUVmodeli EQC ülkemizde satışa sunulmaya başlandı. Yapılan açıklamaya göre, hızlı şarj istasyonlarında 40 dakikada yaklaşık 462 km menzile kadar şarj edilebilen otomobil, araç fiyatına dahil olarak Mercedes-Benz marka Wallbox duvar tipi şarj ünitesi, 8 yıl boyunca 160 bin km’ye kadar batarya garantisi ve 6 adet rutin bakım paketi ile birlikte bayilerde sizleri bekliyor.

Mercedes-Benz Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, "Tüm Mercedes-Benz otomobil modelleri yakın zamanda ya tamamen elektrikli motorlu bir versiyon ya da elektrik destekli motor opsiyonları ile donatılacak. 2022 yılına kadar Mercedes-Benz otomobil portföyünün tamamında elektrikli motor alternatiflerini de sunmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Mercedes EQC 408 Beygir Güç Üretebilecek

Aracın ön ve arka aksında birer tane olmak üzere toplam iki elektromotorun bulunduğu otomobil, kullanıcısına 300 kW (408 beygir) güç ve 760 Nm tork sağlıyor. Aracın 5.1 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlayabildiği belirtiliyor.

Aracın dört tekerlekten çekişli araçtaki lityum-iyon bataryanın kapasitesi 80 kWh olarak açıklanıyor. Bataryaların ağırlığının ise 652 kg olduğu belirtildi.

Izgara Detayları Gözden Kaçmıyor

EQC modelinin tasarımında da markanın diğer modellerinde görülmeyen detaylar yer alıyor. Önden bakıldığında farları ve ızgarayı çevreleyen siyah panel ile dikkat çeken otomobilde, siyah panelin üst kenarı fiber optik bir hat ile dolduruluyor. Söz konusu hat, gündüz farlarını birbirine bağlamasıyla aracı diğer Mercedes modellerinden ayırarak, elektrik ile çalıştığına vurgu yapıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Yılı Hedeflerini Anlattı

Elektrikli otomobil planlarına dair açıklamalarda da bulunan Mercedes-Benz Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, "Elektrikli mobiliteyi, diğer üreticilerden farklılaştırarak benzersiz alternatiflerle sunmayı hedefliyoruz. Bildiğiniz tüm Mercedes-Benz otomobil modelleri yakın zamanda ya tamamen elektrikli motorlu bir versiyon ya da elektrik destekli motor seçenekleri ile donatılacak. 2022 yılına kadar Mercedes-Benz otomobil portföyünün tamamında elektrikli motor alternatiflerini de sunmaya başlayacağız. Bu, kompakt modellerimizden SUV modeline kadar tüm portföyümüzü kapsayacak" ifadeleri kullanıldı.

Advertisement