Mercedes-Benz eSprinter Test Sürüşünde 475 Kilometre Menzile Ulaştı

Mercedes-Benz eSprinter Test Sürüşünde 475 Kilometre Menzile Ulaştı

Mercedes-Benz, yaptığı çalışmalarla birlikte ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Modellerinin elektrikli versiyonlarını karşımıza çıkaran şirket elektrifikasyon sürecine ayak uydurmaya çalışıyor.

Mercedes-Benz, yaptığı çalışmalarla birlikte ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Modellerinin elektrikli versiyonlarını karşımıza çıkaran şirket elektrifikasyon sürecine ayak uydurmaya çalışıyor. Hafif ticari araç kategorisinde yer alan Sprinter da şirketin binek otomobillerinde başladığı değişim sürecine ayak uydurmaya başladı.

eSprinter adı verilen bu yeni Mercedes-Benz modeli için şirket önemli bir paylaşım gerçekleştirdi. 19 Ekim tarihinde elektrikli minibüs için önemli bir test yapıldı. Stuttgart’taki Mercedes-Benz Müzesi’nden Münih havalimanına ulaşması bu testin amacı olarak belirlendi.

Araç bu test sırasında, trafiğe açık yollarda dolaştı. Böylelikle aracın hem otobanda hem de şehir trafiğinde nasıl bir performans vereceği test edilmiş oldu. Bu test ile aracı sonuna kadar zorlamak isteyen şirket dağlık bölgelerden de geçerek testi zorlaştırdı.

Aracın 100 kilometrede ortalama 21.9 kWh'lik bir enerji tüketimi gerçekleştirdiği TÜV Süd tarafından paylaşıldı. Araç toplamda 475 kilometrelik bir yol yaparak hiç şarj olmadan hedeflenen noktaya ulaştı. Ayrıca test sonunda aracın kullanabileceği 12 kilometrelik bir menzili de kaldı.

Test sonucuna baktığımızda aracın binek elektrikli otomobiller gibi oldukça iyi bir menzile sahip olduğunu görüyoruz.  Aracın resmi tanıtımının ise 2023 yılının Şubat ayında yapılacağı Mercedes-Benz tarafından açıklandı. Araç, 2023 yılının ikinci yarısından itibaren Charleston'da ve Almanya'da Düsseldorf - Ludwigsfelde'de bulunan fabrikalarda üretime başlayacak. Ticari araçlara uyarlanmış özel EV platformu ise şirket tarafından 2025 yılında karşımıza çıkarılacak.

Advertisement