Audi Q8 E-Tron Tanıtımı Gerçekleştirildi

Audi Q8 E-Tron Tanıtımı Gerçekleştirildi

​​​​​​​Audi, elektrikli SUV modeli E-Tron'a yenilikler getirdi. Yeni SUV, Q8 E-Tron olarak adlandırılacak ve markanın amiral gemisi olarak lanse edilecek.

Audi, elektrikli SUV modeli E-Tron'a yenilikler getirdi. Yeni SUV, Q8 E-Tron olarak adlandırılacak ve markanın amiral gemisi olarak lanse edilecek.

Audi, bundan yıllar önce elektrikli SUV modeli E-Tron’un tanıtımını yapmış, yıllar boyunca da satışını gerçekleştirmişti. Bir etkinlik düzenleyen Audi, 2023 model elektrikli SUV'unu resmen tanıtımını yaptı. Buradaki en önemli değişiklik, E-Tron adının gitmiş olmasıydı. Araç bundan sonra Q8 E-Tron olarak adlandırıldı.

Audi Q8 E-Tron'un iç kısmını incelediğimizde, üç yüksek çözünürlüklü ekran olduğunu görüyoruz. Bunlardan bir tanesi, navigasyonu da barındıran dijital gösterge ekranı. Ortada ise 10.1 inç büyüklüğünde ana bilgi-eğlence ekranı bulunuyor. Alt kısımda ise havalandırmanın kontrolü için hazırlanan 8.6 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran yer alıyor. Ön koltuk masaj sistemi, çift veya dört bölgeli klima kontrolü, panaromik cam tavan gibi özellikler iç kısmında öne çıkan detaylar olarak söyleyebiliriz.

Audi Q8 E-Tron'un dikkat çeken teknolojik özelliklerinden bir diğeri de sürücü yardım paketi. Bu paket artık uzaktan park sistemini de destekliyor.

Q8 50 E-Tron ve Sportback modelinde 335 beygir güce sahip ve 664 Nm tork üreten bir motor bulunacak. 89 kWh batarya ile desteklenecek bu motor seçeneği, standart model için 491 kilometre, Sportack model içinse 505 kilometre menzil imkanı sunacak. Araç 0’dan 100 kilometreye 6 saniye de ulaşabilecek.

Audi Q8 55 E-Tron ve Sportback modelleri ise 402 hp beygir güce sahip 664 Nm tork üreten bir elektrik motora sahip. 104 kWh'lık batarya ile eşleştirilen modellerden Q8 55 E-Tron 582 kilometre, Q8 55 E-Tron Sportback ise 600 kilometre menzile ulaşabilecek.

SQ8 E-Tron ve Sportback olarak isimlendirilen performans odaklı modellerde ise 3 elektrik motor yer alıyor. Bu motorlar bir araya geldiğinde 496 hp beygir güç ve 973 Nm tork üretebilecekler. SQ8 E-Tron'un menzili 494 kilometre, SQ8 E-Tron Sportback'in menzili ise 513 kilometre menzil imkanı sunuyor.

2023 yılının Şubat ayında önce Almanya'da, sonraki süreçte ise Avrupa ve ABD'de piyasaya sürülecek Q8 E-Tron, 74.400 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.