Mercedes-Benz EQE SUV Tanıtımı Gerçekleştirildi

Mercedes-Benz EQE SUV Tanıtımı Gerçekleştirildi

​​​​​​​Mercedes-Benz, elektrikli sedan otomobili EQE'nin SUV versiyonunun tanıtımını gerçekleştirdi. Tasarımıyla yepyeni bir araç gibi görünen EQE SUV, teknik özellikleri bakımından ilgi çekici detaylara sahip.

Mercedes-Benz, elektrikli sedan otomobili EQE'nin SUV versiyonunun tanıtımını gerçekleştirdi. Tasarımıyla yepyeni bir araç gibi görünen EQE SUV, teknik özellikleri bakımından ilgi çekici detaylara sahip.

Mercedes-Benz'in yeni elektrikli SUV modeli, kapalı ve şık görünümlü bir ızgara tasarımı ile karşımıza çıkıyor. Şerit LED'lerle desteklenmiş far tasarımı ile göz kamaştıran otomobil, genel görünümü ile EQE'ye benzemediğini belirtelim.

EQE SUV'un arka kısmına baktığımızda, ilgi çekici bir aydınlatma bölümüne sahip olduğunu görüyoruz. Bagaj kapağını tamamen kaplayan aydınlatma, kendine has tasarımı ile SUV'a benzersiz bir görünüm kazandırmış durumda.

Mercedes-Benz EQE SUV, 4.98 metrelik uzunluğa, 1.68 metre yüksekliğe sahip olduğunu belirtelim. Aracın dingil mesafesinin ise 3 metre olduğunu söyleyelim.

Mercedes-Benz'in yeni SUV modeli, donanım seviyelerine göre değişen motor seçenekleri ile karşımıza çıkacak. EQE 350+ versiyonunda 288 beygir güce sahip ve 565 Nm tork değer üreten bir motor olacak. 4 tekere de güç aktaran EQE 350 4Matic versiyonda ise 288 beygir güce sahip ve 764 Nm tork üretebilecek. EQE 500 SUV'da ise 536 beygir güce sahip ve 858 Nm tork üretecek bir motora sahip.

Mercedes-Benz EQE SUV'un AMG versiyonu da olduğunu belirtelim. Bu versiyonda iki motor seçeneği kullanıcılara sunulacak. Bunlardan ilki 617 beygir güce sahip ve 950 Nm tork değerine sahip standart AMG olacak. İkincisi ise 677 beygir güce sahip ve 1000 Nm tork üreten yüksek performanslı versiyonu olacak. Standart AMG'nin 0’dan 100 kilometreye hızlanması 3,7 saniye, performans paketin 0’dan 100 kilometreye hızlanması ise 3,4 saniye de ulaşabilecek.

2023 yılının ilk yarısı itibarıyla satışa çıkması hedeflenen elektrikli SUV'un fiyatının 75 bin dolar seviyesinden başlaması bekleniyor. AMG paket için başlangıç fiyatı için ise 120 bin dolar seviyesinde olması bekleniyor.