Renault'un Yeni Elektrikli Aracı Trafic Van E-Tech’in Tanıtımını Gerçekleştirdi

Renault'un Yeni Elektrikli Aracı Trafic Van E-Tech’in Tanıtımını Gerçekleştirdi

​​​​​​​Fransız otomobil üreticisi Renault, binek otomobillerinin yanı sıra hafif ticari araçlarının da elektrifikasyon sürecine önem vererek bu kapsamda önemli çalışmalar yapıyor.

Fransız otomobil üreticisi Renault, binek otomobillerinin yanı sıra hafif ticari araçlarının da elektrifikasyon sürecine önem vererek bu kapsamda önemli çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda Renault, Uluslararası Ticari Araç Fuarı'nda elektrikli minivan modeli olan Renault Trafic Van E-Tech'i tanıttı. Aracın, şirketin elektrikli Kangoo modelinin üstünde yer aldığını söyleyelim.

Trafic Van E-Tech, 121 beygir güce sahip bir elektrikli motor ile karşımıza çıkıyor. 52 kWh'lik batarya kullanan araç, WLTP değerlerine göre 240 kilometre menzile ulaşabiliyor. 22 kW'lik AC şarjı destekleyebilen aracın alınacak opsiyonlarla birlikte 50 kW'lik DC hızlı şarjı da destekleyebileceği ifade ediliyor.

Renault’un elektrikli minivan modeli 5.08 ve 5.48 metre uzunluğundaki iki uzunluk seçeneğiyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Uzunluğa ek olarak kullanıcılar aracın yüksekliğini 1.967 metre ve 2.498 metre olarak da belirleye bilecekler. Yeni elektrikli Traffic'in Avrupa kıtasından ne zaman satışa çıkarılacağı ise henüz açıklanmadı. Ayrıca fiyatlarla ilgili de Renault tarafından herhangi bir açıklama yapılmadığını söyleyelim.

2021 yılında Renault, Traffic'ten ilham alarak Hippie Caviar Hotel karavanının tanıtımını yapmıştı. Doğada yaşamak isteyen kişiler için oldukça avantajlı özellikleri bulunduran araçta yolcular için bir yatak ve açılabilir tavan da sunuluyor. Bu araç da E-Tech gibi Uluslarası Ticari Araç Fuarı'nda meraklılarının karşısına çıkıyor.

Advertisement