McLaren'in Yeni Gözdesi Kullanıcılara Sunuluyor

McLaren'in Yeni Gözdesi Kullanıcılara Sunuluyor

Artura, McLaren'in İngiliz menşeili firması bu icraatı P1 ile birlikte gerçekleştirmişti. 740 bg güç sağlayabilen araç, 0-100 km/sa hızlanmasını 2.8 saniye gibi kısa bir sürede tamamlıyor

Hibrit model, 0-100 km arası hızlanması göz açıp kapatma süresi kadar kısa sürüyor

Artura, McLaren'in İngiliz menşeili firması bu icraatı P1 ile birlikte gerçekleştirmişti. 740 bg güç sağlayabilen araç, 0-100 km/sa hızlanmasını 2.8 saniye gibi kısa bir sürede tamamlıyor 31 km mesafe sunan tam elektrikli araç olmayı başardı. Ama Artura, McLaren'in hızlı bir şekilde üretime geçeceği ucuz bir fiyatla alıcılarını bekleyen ilk hibrit model olmayı hedefliyor.

Teknik Özellikleri İle Dikkat Çekiyor

Performans abidesi otomobilde 3.0 litrelik çift turbo teknolojili ve 585 bg güç üreten bir V6 içinde barındırıyor. İngiliz firmanın "E-Motor" ismini bahşettiği, elektrik ünitesi şanzıman içerisine yerleştirilmiş bulunuyor. Otomobil 95 bg güç ve 225 Nm tork desteğini içinde barındırıyor. McLaren Artura'nın toplamda 680 bg güç ve 804 Nm tork güç sağlamasına yardımda bulunuyor.

Otomobilin gücü 0-100 km/sa hızlanması 3 saniye gibi kısa sürede tamamlıyor, 330 km/sa azami sürâte sahip. Güç ünitesinin yeni 8 ileri vitesli çift kavramalı şanzıman geliştiğni söyleyebiliriz.

Elektrikli motor, beş lityum iyon modülü bataryasını kullanmış bulunuyor. Bataryanın gücü 7.4 kWh olduğunu belirten McLaren, Artura'nın da tıpkı P1 gibi 31 kilometrelik elektrikli menzil gücü olduğunu bizlere belirtti. batarya, standart şarj aleti ile bile iki buçuk saat gibi kısa sürede yüzde 80 şarj seviyesine çıkabiliyor.

Araç Hafiflemiş Bir Şekilde Karşımızda

Artura'yı önemli konuma getiren detay, markanın McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA) ismini platformu kullanan ilk model olması. Artura'da vücut bulan hibrit ünitelere özel geliştirilmiş bu platform, bataryanın sunduğu ekstra denge sağlamak için bayağı hafifletilmiş durumda.

McLaren Artura'nın ağırlığı da 1.5 ton dan az ağırlığı bulunuyor. hibrit ünitenin ağırlığı 130 kilogram olan model, 87 kilogram elektrikli motor taşıma gücüne sahip.

MCLA platformu yenilikçi tavırları bunlar ile sınırlı sayıda olmadığını gördük. McLaren aktif güvenlik sistemini hayata geçiren ilk model olmayı hedefliyor Artura; hız sabitleyici, şerit takip ve uyarı sistemi, uzun far asistanı, levha tanıma ve uzaktan güncelleme kapasitesine sahip bir şekilde karşımıza sunuyor. İngiliz firmanın MIS II ismini taktığı yüksek çözünürlük sahibi ekranı kullanan Artura, Apple CarPlay ve Android Auto'yu da ücretsiz olarak gözler önüne serecek.

Amerika'da 225.000 dolara satılan McLaren Artura, süper otomobil dünyasında ayrı bir ahenk katacak.