Mazda, Rotary Destekli Hibrit Ünitesi İçin Patent Almaya Hak Kazandı

Mazda, Rotary Destekli Hibrit Ünitesi İçin Patent Almaya Hak Kazandı

Mazda, efsanevi rotary motorunu yeniden kullanacağı hakkında çeşitli iddialara yer veriliyor. Japon üretici bu iddiaları doğrular nitelikte açıklamalar yapmış ve motorun bir menzil uzatıcı olarak kullanabileceklerini söylemişti.

Mazda, efsanevi rotary motorunu yeniden kullanacağı hakkında çeşitli iddialara yer veriliyor. Japon üretici bu iddiaları doğrular nitelikte açıklamalar yapmış ve motorun bir menzil uzatıcı olarak kullanabileceklerini söylemişti. Bu açıklamalardan sonra gündemimizi sıkça meşgul eden motor seçeneği, 2022 yılında da bizi üzmedi. Bu Rotary destekli hibrit motor tasarımının patent görüntüleri elimizde bulunmakta.

Mazda'nın Rotary motoru hakkındaki söylediklerinin üzerinden belli bir zaman geçmiş olsa da sözünden geri adım atmayacağını görmüş olduk. Mazda’nın patent başvurusu yaptığında da rotary motorunu bir menzil uzatıcı olarak kullandığını görmekteyiz.

Rotary motoru telif hakkını alışı ile birlikte rotary motorunun geri döneceği hakkındaki iddiaların ortaya atılmasını sağlamıştı. Bu patent başvurusunun ön kısmında bizi rotary motoru direkt olarak karşıladığını görebiliyoruz. Motorda üç rotorlu bir sistem kullanıyor. Mazda'nın Cosmo modelinde de bu sistemi görmüştük.

Bu gelişmelerle birlikte her patent başvurusundaki gibi bugün de sizlere acele etmememiz gerektiğini söyleyebiliriz. Çünkü her patent başvurusu firmaların haklarını satın aldığı ürünleri üreteceği anlamına gelmiyor. Mazda rotary motor hibrit ünite üzerinde çalışmalar yürüttüğünü bilsek te elimizde şuan için somut bilgiler bulunmamakta. Bu yüzden Japonya'dan gelecek açıklamalar çok büyük önem taşıyor.

Advertisement