Mazda, Dizel Motorlardan Vazgeçmeyeceğini Duyurdu

Mazda, Dizel Motorlardan Vazgeçmeyeceğini Duyurdu

Dieselgate skandalından sonra Avrupa birliğinin uygulamaya koyduğu emisyon kısıtlaması dizel motorlara son noktayı vurdu. Üreticilerin canlarını sıkan durum bu emisyon kısıtlamaları oldu, üreticilerde çözümü dizel motorlarında olan planları arka sıralara

Tüketicilere baktığımızda dieselgate skandalından sonra dizel motorlara karşı ilgileri azaldı. Tüm olayların sonucunda dizel motorlarının ömürlerinin sonlarına geldik denebilir.

Fakat Mazda, diğer üreticilerin fikrinde görünmüyor hala dizel motorlardan tercihlerini kaldırmış değiller.

Mazda tarafından geçtiğimiz yıl iki altı silindirli motor ünitesi tanıtıldı. Bu motorlardan en ilgi çeken özelliklerinden birisi ise 3.3 litrelik hacme sahip turbo dizel ünite olması. Avrupa'da, CX-60 ile birlikte satışa sunulan bu motor ünitesi, yarı hibrit desteğe de sahip. Japon üreticisi dizel motorlara istek olduğu sürece bu motorlardan vazgeçmeyeceğini, üretmeye devam edeceğini söylüyor.

CarExpert ekibine konuşan CX-90 proje müdürü Mitsuru Wakiie, konunun durumunu şu şekilde açıkladı:

"Eğer müşterilerimiz dizel motor ister ve biz bu tip motorları kurallara uygun şekilde üretebilirsek, dizel motorlardan vazgeçmeye niyetimiz yok. Fakat dizellere olan talep günden güne düşüyor. O nedenle yeni bir dizel motora ihtiyaç duymayabiliriz. Zaten tam olarak bu sebepten ötürü bu motoru (3.3 L turbo dizel) üretme kararı aldık."

Yöneticinin konuşmasının üzerine şunu anlıyoruz ki bu motor özellikle Japonya ve Avustralya'da tercih ediliyor.

Advertisement