Maserati MC20 Tanıtıldı

Maserati MC20 Tanıtıldı

Maserati'nin yeni nesil spor modeli MC20 8 - 11 Temmuz tarihleri arasında 1.9 km'lik bir parkurda test edildi.. Araç test sırasında görüntülendi.

Maserati’nin yeni nesil süper spor modeli MC20, Batı Sussex'teki Goodwood’da 8 - 11 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen dört günlük bir yarış sonrası 1.9 km’lik parkurunda test edildi.

Maserati Innovation Lab (Maserati İnovasyon Laboratuvarı)’nda geliştirilen ve Modena’da yer alan Viale Ciro Menotti Fabrikası’nda üretilen MC20, Supercar Run’da efsanevi tırmanışına katılarak gövde gösterisini sürdürdü.

Maserati için yeni bir dönemin başlangıcı olan MC20, Supercar Run’da efsanevi tırmanışına katılarak 27. Goodwood Hız Festivali'nde boy gösterdi. Maserati yapımı V6 “Nettuno” motoru ile sınıfının en iyi güç /ağırlık dengesi, 325 km/s’nin üzerindeki maksimum hızı ve rafine aerodinamik yapısı ile dikkatleri topladı. Markanın 325 km/s üzerinde maksimum hıza sahip ilk ortadan motorlu ve iki koltuklu süper spor otomobili olarak da dikkat çekiyor.

MC20 Kaliteli Bir Güç Ağırlık Dengesi Sunuyor

Karbon fiber monokok şasi ilk Maserati olan MC20, sadece 1.500 kg ve Formula 1’den türetilen Nettuno motorla bir araya gelen bu hafif yapısı ile, 0 - 100 km/s hıza 2,8 saniyede ulaşmayı başarıyor. İnanılmaz bir hızlanma performansı sunan MC20, aynı zamanda yüksek hız için olağanüstü bir güç-ağırlık oranı da sağlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Goodwood süresince; Maserati’nin performanslı sedanı Ghibli Trofeo da MC20 ile birlikteydi. Gerçekleşen tırmanma yarışında 4,3 saniyede 0-100 km/s’e ulaşabilen 580 HP gücündeki V8 motorunun gücünü sergileyen Ghibli Trofeo, MC20 ile birlikte Supercar Paddock ve First Glance Paddock'ta sevenleri ile buluştu.