Mart Ayının En Ucuz Sıfır Otomobilleri

Mart Ayının En Ucuz Sıfır Otomobilleri

Otomotiv sektörü de bu durumdan yara aldı. Koronavirüs pandemisiyle birlikte yavaşlayan Otomobil üretimi, yine pandemiyle ortaya çıkan elektronik ürün satışlarındaki patlamalar nedeniyle çip krizini ve çip üretiminde azalışı meydana getirdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan enflasyon sorunu, Rusya-Ukrayna savaşı, çip krizi, Emtia fiyatlarındaki artış gibi nedenler hemen hemen her sektörü etkilemeye başladı. Otomotiv sektörü de bu durumdan yara aldı. Koronavirüs pandemisiyle birlikte yavaşlayan otomobil üretimi, yine pandemiyle ortaya çıkan elektronik ürün satışlarındaki patlamalar nedeniyle çip krizini ve çip üretiminde azalışı meydana getirdi. Yeni nesil araçların birçok parçasında çip bulunması nedeniyle bazı fabrikalar çipe erişemediğinden üretimlerini geçici olarak durdurdu.

Savaş Sektörü Etkiliyor

Dünyanın önde gelen enerji ve çelik üreticisi konumunda bulunan Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlar nedeniyle emtia fiyatlarında yükseliş başladı. Petrol tarihi zirvelerine yaklaşırken Rusya ile ticaretin zorlaşması ve para alışverişinin neredeyse imkansız hale gelmesi nedeniyle metal fiyatlarında da yükseliş gerçekleşti.

Sıfır Otomobil Fiyatları Yükseliyor

Sıfır otomobil almak isteyenler piyasada otomobil bulamadığı için parası olsa da beklemek zorunda kalıyor. İthal edilen otomobillerde kotaların ülkelere göre değişmesi, üretimlerin aksaması gibi faktörler ülkede sıfır otomobil bulmayı da zorlaştırıyor. Ayrıca filoların sıfır otomobile olan talebinin artması nedeniyle de vatandaşın alım yapması zorlaşıyor. Maliyetlerdeki artış, volatil seyreden kur, çip krizi, emtiaya erişimdeki sorunlar, lojistik maliyetlerin artması da sıfır otomobillere ek yük getiriyor. Maliyetlere rağmen Satış ve rekabeti kaybetmek istemeyen markalar fiyatları en dip seviyelerde tutmaya çalışıyor.

Sıfır Otomobilde Fırsatçı Dönemi Başladı

Bayilerde bazı satış temsilcileri otomobil almak isteyenleri sıraya koymaya başlarken, sıranın önüne geçmek isteyenler bir miktar ücreti gözden çıkarmak zorunda kalıyor. Satış temsilcileri ekstra ücret karşılığında alıcıyı üst sıralara getirip otomobiline daha erken kavuşmasını sağlıyor.

Advertisement