Fiat'ın Yeni Elektrilisi Tanıtıldı: E-Ulysse!

Fiat'ın Yeni Elektrilisi Tanıtıldı: E-Ulysse!

Fiat markasının ikinci elektriklisi ve Avrupa için özel üretilecek olan model Mayıs ayında satışa sunulacak. Ancak fiyat henüz netlik kazanmadı.

E-Ulysse modeli 2010 yılında ikinci nesli ile aramızdan ayrılmıştı. Uzun süredir Fiat'ın tekrar piyasaya sürmeyi düşündüğünü bildiğimiz model elektrikli olarak kullanıcı ile buluşacak. Fiat'ın elektrikli modeli Fiat E Ulysse Avrupa şehirlerinin beğenisine sunulacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fiat E-Ulysse, 50 ve 75 kWh'lik iki batarya seçeneği ile karşımıza çıkacak. Maksimum menzili 330 kilometre olarak açıklanan model, 100 kW gücündeki hızlı şarj sistemi ile 45 dakika içerisinde yüzde 80 doluluk seviyesine ulaşabiliyor. Araç 136 bg güç ve 260 Nm tork üretebiliyor ve 130 km/sa maksimum hıza sahip. Aracın hızlanma süresi ise henüz netlik kazanmadı.

İtalyan otomotiv devi bu e-Ulysse konusunda oldukça iddialı. Marka aracı taksi servisleri, hotel hizmetleri ya da filo şirketleri için tasarladığını da vurguluyor. Fiat modelinin 7 ya da 8 koltuklu olması bekleniyor. Lounge donanım paketinde model, ikinci sıra koltuğun hemen arkasında katlanabilir bir masa ile kullanıcının beğenisine sunulacak.

Kullanıcılara oldukça kapsamlı bir donanım opsiyonu sunan modelin  8 koltuklu modeli 12, 7 koltuklu modeli ise 16 farklı kurulum ile satın alınabilecek. Orta ve en arka koltuklar raylar sayesinde rahatça yerinden hareket ettirilecek ya da söküp takılabilecek. Araç koltuklar çıkarılmadan bile 4.190 litre iç hacim sunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bol bol sürüş asistanı ve güvenlik opsiyonu ile karşımıza çıkacak E-Ulysse, bunun yanında üst donanım paketlerinde 7 inç büyüklüğe sahip bilgi eğlence sistemini de üzerinde barındırıyor. Panoramik tavan, deri koltuklar, xenon far takımları ve elektrikli bagaj kapağı gibi araca opsiyonel olarak eklenebilen donanımlar da aracı oldukça alınabilir kılan detaylar arasında yer alıyor.

Aracın satışının 2022 Mayıs ayında başlaması bekleniyor.  Ancak fiyat konusunda marka tarafından henüz net bir bilgi paylaşılmadı.