2024 Alfa Romeo Giriş Seviyesi Crossover’un Teknoloji ve Tasarımın Buluştuğu Yeni Model

2024 Alfa Romeo Giriş Seviyesi Crossover’un Teknoloji ve Tasarımın Buluştuğu Yeni Model

Alfa Romeo'nun yeni B segment Crossover modelinin görüntülerinin sonrasında daha net ve ayrıntılı bir görüş sahibi olabiliriz.

2024 yılında tanıtılacak olan henüz adı belli olmayan küçük Crossover modelinin, Jeep Avenger ve Fiat 600 ile motor ünitesi konusunda bağlantılı olsa da, büyük ölçüde farklı bir gövde yapısına sahip olacak.

Alfa Romeo'ya ait başlangıç seviyesi olan B segmenti Crossover, Fiat 600 ve Avenger arasında çok büyük farklar olmayacak. Avenger, 4084 mm uzunluğunda iken Fiat 600 sadece biraz daha büyük görünüyor, kesin olarak 4171 mm uzunluğa sahip. Her iki araç da genişlik açısından oldukça benzer, her ikisi de 1780 mm genişliğinde ve 1520 mm yüksekliğinde. Dingil mesafesi açısından da benzer bir durum söz konusu, ortalama olarak 2560 mm civarında.

Stellantis'in çalışma yapısına baktığımızda, ilk tanıtması beklenen modelin bir elektrikli versiyon olacağı ve aynı zamanda hafif hibrit modeller de sunması bekleniyor. Fiat ve Jeep'in Avenger modeli, 154 elektrikli motor gücüne sahip ve enerjisini 54 kWh bataryadan alıyor. Pil tamamen şarj edildiğinde, bu araçlar 400 km'ye kadar bir menzile sahip olabilirler. Jeep, ayrıca iki farklı motora sahip bir Avenger 4x4 konseptini tanıttı, ancak bu 4x4 versiyonun seri üretime geçip geçmeyeceği konusunda belirsizlik bulunuyor.

Advertisement