Lincoln, 5 Yeni Elektrikli Otomobil Tanıtacak

Lincoln, 5 Yeni Elektrikli Otomobil Tanıtacak

2030 yılında Lincoln tamamen elektrikli modellere geçiş yapmayı amaçlıyor. Bunun için çalışmalarını sürdüren marka ilerleyen dönemlerde birçok modelle karşımıza çıkabilir.

Lincoln, 2026’ya kadar en az beş yeni elektrikli SUV modelini piyasaya sürecek. Bunun için çalışmalara başladı.

Elektrikli otomobillere olan ilgi her yıl artmaya devam ediyor. Bununla beraber lüks markalar da bu pazarda söz sahibi olmak için yoğun mesai harcıyor.

ABD'li lüks otomobil devi Lincoln, bu lüks markalardan sadece biri olarak karşımıza çıkıyor. Şirket, bu yıl kutlayacağı 100. yıl dönümünde ilk elektrikli otomobilini tanıtacak.

2030’da Tamamen Elektrikli Modellere Geçilecek

Ford'un premium markası olarak bilinen Lincoln'ün, 2030 yılından sonra tüm araç modellerini elektrikli hale getireceğini de belirtelim

Bu kapsamda marka, 2026 yılına kadar 5 yeni elektrikli otomobil tanıtmayı ve 30 milyar dolar yatırım yapmayı da planları arasına almış durumda.

lincoln, her gövde tipi için farklı elektrikli araçlar üretmeyi amaçlıyor. Bunlardan bir tanesinin temelinin Ford Mustang Mach-E ile paylaşılacağı da belirtiliyor.

Diğer elektrikli modellere baktığımız zaman 2025-2026'da üretime girecek olan Corsair ve Nautilus'un yerini alacağı da bizlere sunulan bilgiler arasında yer alıyor.

Serinin en üst noktasına baktığımız zaman 2026'da üretime girecek ve F-150 Lightning ile aynı platformu paylaşacak elektrikli bir Navigator olarak karşımıza çıkacak.

Advertisement