Lexus NX SUV Modeli Yenilendi

Lexus NX SUV Modeli Yenilendi

Toyota bünyesinde yer alan premium otomobil üreticisi Lexus, yeni nesil NX modelini kullanıcılarla paylaştı. Plug-in hibrit motoru dâhil olmak üzere yeni motor seçenekleri ile dikkat çeken aracın, iç ve dış tasarımında gittiği yön ise dikkatleri çekti

Toyota bünyesinde yer alan premium otomobil üreticisi Lexus, yeni nesil NX modelini kullanıcılarla paylaştı. Plug-in hibrit motoru dâhil olmak üzere yeni motor seçenekleri ile dikkat çeken aracın, iç ve dış tasarımında gittiği yön ise dikkatleri çekti.

2014 yılında karşımıza çıkan ve 170 bin adedin üzerinde satış rakamına ulaşan Avrupa’da Lexus markasının büyümesine katkı sağlayan ilk nesil NX’in yerini alan model, Lexus’un tasarım dili olan 'L-finesse' felsefesine bağlı kalarak dizayn edildi. Yapılan açıklamaya göre yeni NX, ilk nesil modele göre 20 mm daha fazla uzunluğa, 30 mm daha fazla dingil mesafesine, 20 mm daha fazla genişliğe ve 5 mm daha fazla yüksekliğe sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni GA-K platformu ile de aracın ağırlık merkezinin de 20 mm aşağıya çekilerek daha dinamik sürüş elde edilmesine katkı sağlandığı da belirtildi.

Markanın İlk Plug-in Hibrit Modeli

Lexus’un ilk plug-in hibrit modeli de olan yeni NX 450h+ olarak isimlendirilirken, aracın hibrit sisteminin dört silindirli 2.5 litrelik hibrit motoru, dışarıdan kabloyla da şarj edilebilen 18.1 kWh’lık sınıfının en yüksek kapasiteli bataryası ile kombine edildiğini de belirtelim.

NX 450h+ toplam güç olarak 306 beygir üretiyor ve bu sayede 0-100 km/s hızlanmasını 6 saniye civarında tamamlıyor. NX'in 63 kilometreye kadar sadece elektrikle yol alabildiği de verilen bilgiler arasında. NX’in yeni hibrit versiyonu olan 350h ise dördüncü nesil Lexus hibrit teknolojisini kullanıyor. Mevcut modelden yüzde 22 daha fazla gücüyle NX 350h'in 2.5 litre hibrit motoruyla 242 beygire sahip olduğu açıklandı. NX 350h'in önden çekişli veya dört çeker olarak tercih edilebileceği aktarıldı.