Lexus, Izgara Tasarımını Değiştirmeyi Planlıyor

Lexus, Izgara Tasarımını Değiştirmeyi Planlıyor

​​​​​​​Lexus, otomobillerinde kullandığı ızgara konusunda tasarım olarak değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Yeni RX ve RZ EV, bu değişimden etkilenen ilk modeller oldular.

Lexus, otomobillerinde kullandığı ızgara konusunda tasarım olarak değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Yeni RX ve RZ EV, bu değişimden etkilenen ilk modeller oldular. Lexus evrensel tasarım şefi Koichi Suga, Automotive News'a yaptığı açıklamada; "Aslında daha önce gördüğünüz mil şeklini korumak istiyoruz. Yeni mil tasarımı, kaputun altında olup bitenlerin işlevselliğine dayanıyor" diye konuştu.

Koichi Suga, ABD'deki müşterilerin mil ızgarasının görünümünü büyük ölçüde beğenmediğini sözlerine ekledi. Koichi Suga, "Birçok insan Darth Vader'a benzediğinden bahsediyordu." İfadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mil gövdesi tasarımı, daha önce ızgaradan alınan elemanları gövde panellerine eklenmesi ile geliyor. Örnek verecek olursak, yeni RX'in ön ucu, burnun üst kısmı boyunca girintili bölgelere sahip bir biçimde görünüyor. Bu saye de ön uçtaki ağı gözler önüne sermede bir hayli yardımcı olduğunu söyleyebiliriz.

Lexus RZ’nin ise çok daha farklı bir görünüme sahip olduğunu söyleyelim. Izgarada  büyük bir açıklık yerine, altta bir giriş olduğunu görüyoruz ki siyah gövde, mil ızgarasının şeklini sonuna kadar bizlere gösteriyor.