Lexus Elektrikli Hiper Otomobilinin Detaylarını Duyurdu

Lexus Elektrikli Hiper Otomobilinin Detaylarını Duyurdu

Lexus, gelecekte hiper elektrikli otomobilinin ipuçlarını bizlere sundu. Bütün tanıtılan araçların içerisinde dikkatleri üzerine toplayan Lexus’un üretimini üstlendiği yeni elektrikli hiper otomobili oldu. Tasarımı ile bizleri hayran bırakan araç, perform

Lexus, gelecekte hiper elektrikli otomobilinin ipuçlarını bizlere sundu. Bütün tanıtılan araçların içerisinde dikkatleri üzerine toplayan Lexus’un üretimini üstlendiği yeni elektrikli hiper otomobili oldu. Tasarımı ile bizleri hayran bırakan araç, performans canavarı olmasıyla otomobil sevenleri heyecanlandırıyor.

Tasarım detaylarını yakından incelediğimizde bumeranga benzetilen far takımları otomobile agresif bir imaj çizmiş. Aerodinamik yapısı ile de çok çekici bir araç olmuş. Arka kısma baktığımızda stop takımları ise nedense bizlere Audi E-Tron GT'yi anımsatıyor. Aracın gelecek yıllarda üretimi sağlandığında aynen bu şekilde göründüğü gibi gözükecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Lexus, hiper otomobilinin kabinini şuan göstermekten taraf değil. Teaser görüntüleriyle beraber merak ettiğimiz teknik detayları ise belli oldu. 0-100 km/sa hızlanmayı 2 saniye gibi bir zamanda çıkabilecek bu canavar hepimizin takdirini topladı. Böylelikle yeni hiper otomobil Rimac Nevera ve Tesla Model S Plaid arasında çekişmeli rekabet olacak.

Menzil Değişebilir

Maksimum menzili 700 kilometre olan aracın üretimi sırasında menzilin değiştirebileceğini düşünüyoruz. Gelen bilgilere göre aracın katı haldeki bataryaları kullanacağı düşünülmekte. Toyota ve Lexus, bataryaların geliştirilmesi için çalışmalara başlayacak.

Lexus yeni hiper otomobiliyle beraber kendi segmentindeki araçları ve elektrikli otomobil dünyasını altını üstüne getirecek gibi görünüyor.