Küçük Ama Etkili Olan Toyota Aygo X Tanıtıldı

Küçük Ama Etkili Olan Toyota Aygo X Tanıtıldı

Toyota, Avrupa pazarına özel tasarladığı küçük otomobillerini ilk yıllarında Citroen ve Peugeot'den yardım alarak yapmıştı. Şimdilerde ise Stellantis'in bir parçası olan bu ikili, nasıl bir otomobil yarattıklarından haberi olmayarak Toyota’ya yardımcı old

Japon üretici Toyota, Avrupa pazarına özel tasarladığı küçük otomobillerini ilk yıllarında Citroen ve Peugeot'den yardım alarak yapmıştı. Şimdilerde ise Stellantis'in bir parçası olan bu ikili, nasıl bir otomobil yarattıklarından haberi olmayarak Toyota’ya yardımcı oldu.

Bu yardımlarla sınıfındaki potansiyeli keşfeden Japon marka, şimdi kendi ayakları üstünde ve bu segmente özel araçlar üretmeyi sürdürüyor. İşte o modellerden bir tanesi de Yeni Toyota Aygo X olacak.

Yeni Toyota Aygo X Hakkında Öne Çıkan Detaylar

"X" harfini özel kılan bir anlam var. Toyota, bu ek ile beraber otomobilin Fransız bağlarını tamamen kopardığına haber veriyor. Aynı zamanda da bu aracın HB karoserinden Crossover karoserine transfer edildiğini gözler önüne seriyor.

235 mm uzatılarak toplam boyutunu 3700 mm yapan Yeni Aygo X, arka tarafta böylece çok daha geniş ve konforlu yaşam alanı sunabilecek. Aygo'nun bu metamorfoz esnasında kaybetmediği tek özelliği ise, yarım olarak açılabilen arka camları olacak.

Halefinden 125 mm daha geniş ve 65 mm daha uzun olan 2022 Toyota Aygo X böylelikle Kia Picanto, Hyundai i10 ve Fiat Panda gibi otomobillere direkt olarak rakip oluyor. Boyutlardaki bu değişiklik bagaj alanında 60 lt’lik kadar artarak 231 lt’ye yükselmesi sağlamış. Arka koltuklar kapatıldığı zaman bu rakam 829 lt’ye kadar da çıkabiliyor.

GA-B platformu üzerine inşa edilen 2022 Aygo X, üçüncü jenerasyonundaki gibi kumaş tavan opsiyonuyla tercih edilebilecek. Boyutlarının artışına rağmen 4,7 m’lik bir dönüş çapı sağlayan model, metropollerde yaşayan bireylerin imdadına yetişecek.

Bir crossover karoserine dönüşen Toyota Aygo X, geleneksel crossover donanım özelliklerini de beraberinde getiriyor. Siyah plastik koruyucu parçalar ve çamurluklar, aracın asi duruşunu da gözler önüne seriyor. Halefinden tam 11 mm daha yükseğe yerleştirilen model, iç mekanda da premium bir hava sunuyor. LED far takımları, kablosuz şarj sistemi ve ambiyans ışıkları Aygo X modelinin standart donanımları arasında yer alıyor.

Toyota Aygo X Teknik Özellikleri

Japon üretici Toyota, Yeni nesil Aygo X modelinin motor seçeneklerini de olabildiğince sade tutmaya çalışmış. 1,0 lt’lik atmosferik bir motor ünitesi kullanan Aygo X, 3 silindirli ünitesinden 72 beygir güç ve 93 Nm tork değerleri üretebiliyor. Bu motor 5 ileri vitesli manuel veya CVT şanzımanla kombine ediliyor.

Donanım seçeneğine göre ağırlığı 940 kg ile 1015 kg arasında değişebilen model, 0’dan 100 km/s’e hızlanmasını da 15,6 saniyede tamamlıyor. Aygo X ile maksimum hız limiti ise 158 km/sa.

Yeni Toyota Aygo X'in satışları 2022 yılında içinde başlayacağı belirtildi. Ülkemize ne zaman gelir ya cda gelir mi bilinmez?

Advertisement