Çip Krizi Nissan’ı da Vurdu! Üretime Ara Verildi

Çip Krizi Nissan’ı da Vurdu! Üretime Ara Verildi

Japon otomobil üreticisi Nissan, yarı iletken sıkıntısı sebebiyle Ekim ayında Meksika'da  yer alan fabrikasında üretim faaliyetlerini askıya almayı planlıyor. Nissan çip tedarik problemiyle 2 ayrı fabrikasında üretimi durdurma kararı aldığını açıkladı.

Japon otomobil üreticisi Nissan, yarı iletken sıkıntısı sebebiyle Ekim ayında Meksika'da  yer alan fabrikasında üretim faaliyetlerini askıya almayı planlıyor. Nissan çip tedarik problemiyle 2 ayrı fabrikasında üretimi durdurma kararı aldığını açıkladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan çip krizi, otomotiv devlerini birer birer vurmaya devam ediyor. Otomotiv dünyasını ciddi anlamda etkileyen çip krizi, birçok markanın üretimini durdurmasına neden oluyor.

Nissan Meksika’daki Tesislerinde Üretime Ara Verecek

Japon otomotiv devi Nissan, Meksika birimi geçtiğimiz çarşamba günü yapmış olduğu açıklamada, yarı iletken çip sorununu yönetmek için gereken üretim ayarlamaları sebebiyle Ekim ayında 2 ayrı Meksika fabrikasında birkaç günlüğüne geçici olarak üretime ara vereceklerini açıkladı.

Nissan'ın şirket merkezi Aguascalientes kentinde ikinci fabrikasındaki operasyonlarına Ekim ayında 11 günlük ara vereceğini ve Morelos şehrindeki CIVAC tesisinin 8 gün arayla durdurulacağını belirtti.

Latin Amerika'nın en büyük iki ekonomisini elinde tutan Meksika ve Brezilya'daki otomotiv üretiminin Eylül ayında sektör genelindeki yarı iletken çip sorunu ve Meksika'daki demiryolu blokajları sebebiyle düşüşe geçmesiyle yaşandı.

Nissan yetkilileri; "Bunun yerel ve küresel olarak otomotiv endüstrisi üzerindeki etkisini en aza indirmek için üretim sürecimizde ayarlamalar yapmaya devam ediyoruz." dedi. Üretimi geri kazanmak, distribütörlere ve müşterilere araç teslimatında başarılı olmak için tüm gayretleriyle çalıştıklarını belirttiler.