Karşınızda Passat’ın Yerini Alan Volkswagen ID.7

Karşınızda Passat’ın Yerini Alan Volkswagen ID.7

​​​​​​​Tüm otomobil dünyasının merakla beklediği ve yılın teknoloji trendlerini yeniden dizayn edecek Tüketici Elektroniği Fuarı (CES), kapılarını ardına kadar açmak için hazırlanıyor.

Tüm otomobil dünyasının merakla beklediği ve yılın teknoloji trendlerini yeniden dizayn edecek Tüketici Elektroniği Fuarı (CES), kapılarını ardına kadar açmak için hazırlanıyor. ABD’nin Nevada eyaletinde bulunan Las Vegas şehrinde gerçekleşecek etkinlikte elbette otomobil severleri yakından ilgilendiren tanıtımlar da olacak. İşte o tanıtımların birincisi otomotiv devi Volkswagen tarafından geldi.

Alman Üretici Vw ID.7 CES’te Tanıtıldı

Alman otomotiv devi Volkswagen modellerinin arasına katılan Passat’ın tahtına geçen Yeni Vw ID.7, kamuflajlı olarak tanıtıldı. Volkswagen ID.7 ismini alacak olan bu model, üretim gövdesine sahip olsa da henüz resmi olarak tanıtılmaya hazır görünmüyor. Ancak Vw Grubu bir fikir sahibi olabilmemiz açısından aracın dış tasarımını ve bazı küçük detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

Volkswagen ID.7 Hakkında Öne Çıkanlar

Volkswagen ID.7 modelinin öne çıkan özellikleri arasında MEB platformu üzerinden inşa edileceğini öğrendik. Ancak diğer kompakt otomobillerin aksine Yeni ID.7 modelinin aks aralığı 2971 milimetre olacak. Aracın toplam uzunluğu ise 4900 mm’ninde üzerine çıkacak. Bu olayda kendisini Arteon gibi otomobillerden bile daha uzun hale getiriyor. Wolfsburglu üretici bu tasarım dilinin daha konforlu bir yaşam alanı haline getirmek olduğu vurgulanıyor.

Volkswagen ID.7 Özellikleri

2023 Volkswagen ID.7 modelinin iç mekanında bol bol teknolojik özelliklere şahit olacağız. Örnek verecek olursak Yeni Vw ID.7’nin kabininde 15,0 inç’lik büyüklüğe sahip dokunmatik bir ekrana sahip olacak. Mercedes'in EQ modellerindende tanıdık olan arttırılmış gerçeklik destekli head-up display özelliği de iç mekanda dikkat çekici teknolojiler arasında yer alıyor.

Volkswagen ID.7 modelinin göze çarpan bir diğer özelliği ise klima sistemi oluyor. Volkswagen tarafından yapılan açıklamalarına göre bu sistem, dışarıdaki havanın derecesine göre iç mekanı ısıtma ve soğutma ayarlarını akıllı sistemi özelliğiyle ayarlamaktadır.

Üzülerek belirtmeliyiz ki aracın prototipin kullandığı "dijital kamuflaj" tasarımı maalesef ID.7 tutkunlarına gösterilmeyecek. Diğer taraftan bu ilginç kamuflajın aslında bir boya olduğunu da söyleyen Volkswagen yetkilileri Tam 40 kat boya işlemi gerçekleştirilerek modeli bu oldukça gizemli kamuflaja kavuşturmayı başarmışlar.

Tamamen elektrikli Volkswagen ID.7 modeli için şimdilik söyleceklerimiz bu kadar gelen ve paylaşılan bilgiler ışığında sizlere anında aktarmaya devam edeceğiz. Sizde yüzde yüz elektrikli otomobil Vw ID.7 hakkında görüş ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.