Karşınızda Eşsiz Tasarımıyla Aehra SUV

Karşınızda Eşsiz Tasarımıyla Aehra SUV

​​​​​​​İtalyan EV şirketi Aehra, Premium SUV segmentine hızlı bir giriş yapıyor. Aehra, araçta gördüğümüz kapıları lytra benzeri kapılar olarak adlandırıyor.

İtalyan EV şirketi Aehra, Premium SUV segmentine hızlı bir giriş yapıyor. Aehra, araçta gördüğümüz kapıları lytra benzeri kapılar olarak adlandırıyor. Kısaca bu kapıların ön tarafta olan iki tanesi ileri doğru açılırken, arka kısmın ise sadece yukarı doğru yükseldiğini belirtelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aethra'nın araçta kullandığı aynalar yarış motosikletlerinden ilham alınarak tasarlandı. Eğimli bir şekilde gelen ön camın tavan ile birleştiğini ve keskin bir şekilde arkaya doğru ilerlediğini görüyoruz. Gövde, SUV'nin 2 metre 99 santimetrelik dingil mesafesi ile hemen hemen aynı duruyor ki bu aşamada Aehra Baş Tasarım Sorumlusu Filippo Perini, bunu cesur bir yaklaşım olarak ifade ediyor. Şunu da belirtelim ki Perini daha önce Lamborghini'de baş tasarımcı olarak görev almıştı.

Henüz aracın güç ve menzili ile ilgili ayrıntıların açıklanmadığını, bu bilgilerin daha sonra açıklanacağını belirtelim. SUV’nin; performansı, verimliliği ve güvenliği optimize etmek adına ön ve arka tarafta aktif aerodinamik bileşenlere sahip olduğunu görüyoruz.

Aehra Kurucusu ve CEO'su Hazim Nada, araç ile ilgili yaptığı açıklamada, "Aehra SUV, son teknoloji sürdürülebilir malzemeler, ultra gelişmiş EV teknolojisi, akıllı üretim teknolojileri, saf İtalyan tasarımı ve şirketimizin tarihinde çığır açan bir anın bir kombinasyonunu temsil ediyor" diye konuştu.

Burada gördüğümüz SUV dışında, 2023 Şubat’ta piyasaya çıkarılması gereken bir elektrikli sedan için de planlar dahilinde olduğunu söyleyelim. Şayet her şey planlandığı gibi giderse, hem SUV hem de sedan, 2025 yılında kullanıcılara sunulmuş olacak.

Advertisement