2023 BMW M2 Tanıtımı Gerçekleştirildi

2023 BMW M2 Tanıtımı Gerçekleştirildi

​​​​​​​Son dönemlerde BMW'nin adı ilginç tartışmalar ile karşımıza çıkıyor. Bu tartışmaların özünde, BMW’nin seçtiği yeni tasarım dili olduğunu söyleyelim.

Son dönemlerde BMW'nin adı ilginç tartışmalar ile karşımıza çıkıyor. Bu tartışmaların özünde, BMW’nin seçtiği yeni tasarım dili olduğunu söyleyelim.

BMW M2'nin performansına göz atalım. S58 kod adlı çift turbolu 3.0 litrelik motoru kullanan M2, bu motor ile 460 beygir güce sahip olacak ve 550 Nm tork üretebilecek. Selefinden yaklaşık 50 beygir daha güçlü olan bu model, ürettiği tüm gücü de klasik bir M modeli gibi arka tekerlerine iletecek.

Araç 0’dan 100 kilometreye hızlanmasını 4.3 saniyede ulaşacak. Eğer opsiyonel otomatik şanzımanı tercih ederseniz, bu süre 4 saniyeye kadar inmiş oluyor. 250 kilometre maksimum hıza sahip olan model, yine bir opsiyon olan M Driver's Package ile bu hızı 284 kilometreye kadar çıkartabiliyor.

Yeni nesil model de aracın boyutlarının değiştiğini de söyleyelim. Selefinden yaklaşık 104 milimetre uzun, 33 milimetre geniş ve 7 milimetre alçak olan model, aks aralığının da büyümüş olduğunu görüyoruz.

M2'nin kabini de şık ve birçok değerli donanımlara ev sahipliği yapıyor. Örneğin BMW, ilk kez M2'de M Carbon yarış koltuklarını opsiyon listesine eklediğini görüyoruz. Carbon Package ile gelecek bu donanım, standart koltuklara göre tam 11 kilogram kadar hafif olarak karşımıza çıkıyor.

Meksika'da üretimi yapılacak modellerin Almanya'daki satış fiyatı 71.900 euro olarak belirlendi.

Advertisement