Karşınızda BMW XM!

Karşınızda BMW XM!

​​​​​​​Alman otomobil üreticisi BMW, yaklaşık 6 ay önce XM modelinin tanıtımını gerçekleştirmişti. Araç şimdi ise üretim versiyonu ile karşımıza çıkıyor.

Alman otomobil üreticisi BMW, yaklaşık 6 ay önce XM modelinin tanıtımını gerçekleştirmişti. Araç şimdi ise üretim versiyonu ile karşımıza çıkıyor. XM modeli M1 modelinden sonra gelen ikinci bağımsız M modeli olacak. BMW XM, motor kısmında ise hibrit motor kullanacak.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BMW XM modelinin dış tasarımını incelediğimizde konseptte herhangi bir değişiklik olmadığını fark ediyoruz. Ön kısımda yer alan motor kaputunun altında iki tane büyük ızgara dikkatlerden kaçmıyor. Bu ızgaranın çevresini 2 farklı renk kullanan bir çerçeve ile örtüldüğünü görüyoruz. Aracın tamponu ise sportif bir görünüme sahip. Tamponda parlak siyah renk seçeneği tercih edilmiş.

BMW XM’i yandan incelediğimizde ise ilk dikkatimizi 23 inçlik jantlar çekiyor. Camları boydan boya kaplayan krom parçalar ise araca hoş bir hava katıyor. Çamurluk ve yan alt kısımlarda yine parlak siyah renk tercih edildiğini görüyoruz. Aracın arka kısmında ise ince LED stoplar ve dörtlü egzoz çıkışı oldukça dikkat çekiyor.

BMW XM'in motor özelliklerine bakacak olursak şirketin yeni motoru S68’in kullanıldığını görüyoruz. V8 motor tek başına 5.400 dev/dak'da 483 beygir güç üretebiliyor. Ayrıca bu motor 1.600 dev/dak'dan itibaren 650 Nm tork üretimini sağlıyor. Aracın elektrikli motoru ise 194 beygir güç ve 280 Nm tork üretebiliyor. Aracın iki motoru birleştiğinde ise toplamda 653 beygir güç ve 800 Nm tork üreten bir yapı ortaya çıkıyor. Ayrıca araçta 8 ileri otomatik şanzıman kullanılıyor.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aracın azami hızı 250 kilometre olarak açıklandı. Fakat sürücü paketi ile bu hız 270 kilometreye çıkabiliyor. Aracın 0’dan 100 kilometreye ulaşması ise 4.3 saniyede oluyor. BMW XM'de yer alan elektrikli motor 29.5 kWh kapasiteye sahip batarya kullanıyor. Elektrikli motor ile azami hız 140 kilometre olarak açıklandı. SUV kasa tipine sahip olan aracın toplam menzili ise 82 kilometre olarak ölçüldü.

BMW XM, dört tekerlekten çekiş sistemi ile karşımıza çıkıyor fakat 4WD Sport modu seçildiği takdirde tork dağılımı arka aksa öncelik tanıyor. Ayrıca araçta elektronik olarak kontrol edilen viraj denge çubukları ve arka aks yönlendirme sistemi gibi özelliklerde yer alıyor.