Ferrari, Red Bull'un Planlarını Bozdu!

Ferrari, Red Bull'un Planlarını Bozdu!

Formula 1'de 2026 yılında birçok otomobil üreticisi organizasyona girmeye hazırlanıyor.

Formula 1'de 2026 yılında birçok otomobil üreticisi organizasyona girmeye hazırlanıyor. Daha fazla gelişim sürecine sahip olmak ve daha fazla para harcamak gibi çeşitli ayrıcalıklar takımlara sunulacak. Sonuç olarak baktığımız zaman bu üreticilerin Formula 1’de çok fazla deneyimi olmadığının altını çizelim. Bu nedenle mevcut üreticilere oranla daha fazla zaman ve imkâna sahip olmaları, oldukça kabul edilebilir bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Ancak baktığımız zaman kendi motor departmanını kuran Red Bull markası, yeni bir motor üretici olmak adına oldukça çaba gösteriyordu. Hatta Ford markasının desteğini de arkasına almıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Red Bull markası geçtiğimiz dönemlerde hiç motor üretimi yapmadı. Ancak geçen yıl itibari ile 2025 yılı sonuna kadar Honda motorunun kullanım hakkını alan küresel marka için bu durum Ferrari'nin tepkisini fazlası ile çekmişti. İtalyan otomotiv devi, Red Bull markasının yeni bir motor üreticisi olarak kabul edilemeyeceğini ifade etti ve uzun süre 2026 F1 motor anlaşmasını imzalamama konusunda çaba gösterdi. Tüm bu gelişmeler sonucu görüşmeler oldukça uzun bir döneme yayıldı. Son olarak Ferrari markasının inadı kırıldı ve marka bu anlaşmanın altını imza attı. Günümüzde baktığımız zaman İtalyan La Gazzetta dello sport, Ferrari markasının Red Bull markasına karşı verdiği savaşı kazandığını ifade ederek Avusturyalı ekibin "yeni üretici" olarak sayılmayacağını bizlere iletti. Bu da Ferrari markasının yeni anlaşmayı neden kabul ettiğini de bizlere fazlasıyla açıklayan bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede Red Bull markası kendisine pek çok avantaj sağlayacak olan yeni motor üreticisi statüsünün bir süre daha uzağında kalacak. Ferrari markası konuya o kadar önem gösterdi ki hem başkan John Elkann hem de CEO Benedetto Vigna konu ile doğrudan ilgilendi.

Sonuç olarak baktığımız zaman 2026 senesinde sadece Audi yeni üretici olarak karşımıza çıkacak. Yine de henüz Red Bull ya da Ferrari markasından bir doğrulama gelmediğini de ifade edelim.

Advertisement