Karşınızda Alieno Unum

Karşınızda Alieno Unum

Alieno firması, 2015 yılında Bulgaristan’da kurulan bir hiper otomobil üreten bir firma. Yaklaşık olarak dört yıl kadar önce ilk otomobilleri Arcanum modelini piyasaya çıkardılar. Fakat Arcanum’un üretimini gerçekleşmedi.

Alieno firması, 2015 yılında Bulgaristan’da kurulan bir hiper otomobil üreten bir firma. Yaklaşık olarak dört yıl kadar önce ilk otomobilleri Arcanum modelini piyasaya çıkardılar. Fakat Arcanum’un üretimini gerçekleşmedi. Şimdi ise firma Unum’un render fotoğraflarını paylaştı. Önümüzde ki süreç modelin  üretilip üretilmediğini bize gösterecek.

Unum modelinin birkaç versiyonu bulunuyor. İlk versiyon THF kısaltmasıyla bilinen The Heavenly Founder versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Bu versiyon da kendi içinde bazı özellikleriyle birbirinden ayrıldığını söyleyebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aracın, taban modelinde 2.610 beygir gücü bulunduğunu görüyoruz. Unum’un, sırasıyla 3.482 beygir, 4.351 beygir ve 5.221 beygir üretebilen versiyonlara sahip olduğunu söyleyelim. Unum modelinin 500 km/sa’den fazla bir hıza ulaşabileceği belirtiliyor.

Modelin elektrikli motor ile üretilmesi bekleniyor. Sırasıyla saatte 60, 120 ve 180 kW’lık güç üretebilen varyasyonlara sahip olacak olan model 350 kW’lık bir şarj istasyonunda 0’dan 100’de 100’e kadar olan dolumunu sırasıyla 20 dakika, 30 dakika ve 10 dakikada tamamlayabilecek.

Alieno firması aracın siparişlerini almaya başladığını açıkladı. Aracın fiyat aralığı ise 1.8 milyon Euro ile 3 milyon Euro arasında olduğunu belirtelim. Firma yaptığı açıklamada aracın üretim süresini 18 ile 30 ay arasında olduğunu açıkladı.

Advertisement