2023 Toyota Crown Tanıtıldı

2023 Toyota Crown Tanıtıldı

Toyota, Crown isimli modeli üzerinde yenileme yaptı. 2023 yılında satışa sunulacak olan model, ultra güçlü hibrit motoru ile karşımıza çıkıyor.

Toyota, Crown isimli modeli üzerinde yenileme yaptı. 2023 yılında satışa sunulacak olan model, ultra güçlü hibrit motoru ile karşımıza çıkıyor. Fiyatı açıklanmayan modelin Türkiye de satışa çıkması beklenmiyor.

Toyota Crown'un dış kısmına baktığımızda, ilk olarak göze çarpan aracın Honda Civic'e benzemesi olduğunu görüyoruz. Özellikle de kaputtaki öne doğru eğilen çıkıntı ve ince far tasarımı ile benzerlik gösterdiğini görüyoruz.

Aracın iç tasarımına baktığımızda ise Toyota'nın yeni nesil bilgi-eğlence ekranının bu sedanda da kabin içerisinde yer aldığını görüyoruz. Dijital klima, kablosuz şarj pedi, iki adet USB Type-C girişi iç tasarımdaki detaylar arasında yer alıyor. Kablosuz Apple CarPlay, Android Auto ve 4G Wi-Fi gibi özellikler de otomobilde yer aldığını belirtelim.

Toyota Crown, en çok da motor seçenekleriyle göz dolduracağını söyleye biliriz. Standart olarak kaşımıza çıkan 2.5 litrelik dört silindirli hibrit motor, özellikle de kısa mesafeli ve düşük hızlardaki yolculuklarda benzin tüketimini minimum seviye de tutuyor. Toyota’nın açıkladığı bilgilere göre aracın sahip olduğu özel EV modu ile yaklaşık 3.78 litre benzin tüketimi sırasında, 60 kilometre ekstra menzil sağladığını söyleyelim.

Toyota, Crown'un Platinum paketinde ikinci bir motor seçeneği ile karşımıza çıkacak. 2,4 litrelik dört silindirli motoru iki elektrik motoruyla destekleyen Toyota, Hybrid Max olarak isimlendirdiği teknoloji ile 340 beygir güce ulaşacak.