Jeep, Grand Cherokee Modelini Tanıttı!

Jeep, Grand Cherokee Modelini Tanıttı!

EV Day etkinliği kapsamında birbirinden güzel haberler gelmeye devam ediyor. Dünyanın en büyük dördüncü organizasyonunun altındaki markalar teker teker gelecek planlarını bu yayın ile kullanıcılarına sundu.

Stellantis'in EV Day etkinliği kapsamında birbirinden güzel haberler gelmeye devam ediyor. Dünyanın en büyük dördüncü organizasyonunun altındaki markalar teker teker gelecek planlarını bu yayın ile kullanıcılarına sundu. Sıra Jeep mühendislerine geldiğinde ise markanın merakla beklenen elektriklisi Grand Cherokee 4xe modelini görme imkânımız oldu.

Aslında bu model bizim için sürpriz değil. Ancak aracın gelişi, pek çok EV tutkununu hoşnut edecektir. 4xe'nin tasarım detayında kendini geleneksel modelden ayıran ufak tefek değişimler olduğunu da belirtelim.

Markanın gelecek planlarında ise daha fazla teknoloji bulunuyor. Örneğin Amerika menşeli üretici 2025 yılından itibaren araçlarının biyometrik okuma yapabilmesini planlıyor. Bu da aracın, siz elinizi değdiğiniz anda sizi tanıyarak açılması ve motoru çalıştırması teknolojisi diyebiliriz.

Marka Yeni Bir Şarj Teknolojisi Üzerinde Çalışıyor

Markanın bir yandan EV'den EV'ye şarj teknolojisi üzerinde çalıştığını da belirtelim. Yani gelecekte, EV modelinizin şarjı bittiğinde aynı şimdi akü aktarımında olduğu gibi başka otomobillerden elektrik alarak o son birkaç kilometreyi gidebileceksiniz. Hatırlatmakta fayda var ama Jeep'in otomobiller ile drone'ları eşleştirmek gibi ilginç fikirleri olduğunu da hatırlatmadan geçmeyelim.

Fakat asıl dikkat çekici yenilik 2030 yılından itibaren geliyor. Otonom off-road teknolojileri üzerinde çalışma konusunda ısrarcı olan üretici, düşük hızlarda bu işin mümkün olabileceğine inanıyor. Tabii bizler, bu teknolojiyi görmeden pek buna inanabileceğimizi sanmıyoruz.

4xe logolu PHEV modellerin, 2025 yılına kadar tüm Jeep ürünlerinde var olacağını belirtelim. Gelecekteki modeller arasında Renegade gibi özel modellerin bulunacağına da inanıyoruz.

Advertisement