İlk Elektrikli Volvo Türkiye’de Asfalta İniyor!

İlk Elektrikli Volvo Türkiye’de Asfalta İniyor!

Volvo XC40 Recharge, 2025 yılına kadar otomobil üretiminin yüzde 50'sini tamamen elektrikli olmasını hedefleyen markanın önemli üyelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Volvo XC40 Recharge, 2025 yılına kadar otomobil üretiminin yüzde 50'sini tamamen elektrikli olmasını hedefleyen markanın önemli üyelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Volvo'nun bu tarihte geri kalan üretiminin hibrit modellerden oluşma ihtimali 2030 yılına gelindiği zaman satılan tüm otomobillerin tamamının elektrikli olması hedefleniyor. Volvo XC40 Recharge, gelecekte üretilecek tam elektrikli Volvo'ların ilki olma özelliği taşıyor ve aynı zamanda Volvo Cars'ın 2025 yılına kadar otomobil başına CO2 ayak izini yüzde 40 azaltma hedefine doğru atılmış önemli bir adım olarak bizleri karşılıyor.

Volvo Car Turkey Genel Müdürü Magnus Boman, Volvo XC40 Recharge için “Tamamen elektrikli otomobiller üreteceğimiz 2030 yılı ve bütün operasyonlarımız ile iklim nötr bir marka olacağımız 2040 yılı hedeflerimiz için emin adımlarla ilerleyişimize XC40 Recharge ile başlıyoruz” ifadelerini. “Avrupa'da Yılın Otomobili” ödülünü kazanan XC40 SUV'un tamamen elektrikli bir versiyonu olan XC40 Recharge, Volvo Cars’ın Kompakt Modüler Mimarisi (CMA) üzerinde üretiliyor. Tasarımdaki en önemli fark ön ızgara tasarımında kendini ortaya koyuyor. Otomobilin motoru soğutma ihtiyacı olmadığı için ön ızgara kapalı ve gövde renginde tasarlandı. Ayrıca XC40 Recharge dış tasarım elemanları, XC40 R-Design versiyonu ile aynı özellikleri taşıyor ve tavan siyah renkte tasarımıyla geliyor.

Aracın Fiyatları Açıklandı

Ülkemizde sadece tek bir donanım seviyesi ile satışa sunulan XC40 Recharge’ın tavsiye edilen anahtar teslim bedeli 1.274.000 TL olarak karşımıza çıkıyor. Bu fiyata Mod 2 ve Mod 3 şarj kablosu, 3 yıllık üretici garantisi, 3 yıllık kasko ve yol yardım hizmeti ile 3 yıllık periyodik bakım dâhil olacak. Bunun dışında XC40 Recharge satış süreci, Volvo Car Turkey web sitesinden online olarak başlatılacak. Volvo XC40 Recharge Google Android işletim sistemi ve Google Maps gibi uygulamalar, Pilot Assist sürücü destek sistemi, City Safety, BLIS, Cross Traffic Alert, şerit takip sistemi, ön ve arka park sensörleri, 360 derece kamera, Harman Kardon ses sistemi, elektrikli ve hafızalı sürücü koltuğu, ısıtmalı koltuklar ve direksiyon, adaptif ve viraj aydınlatmalı LED farlar, otomatik ve ayak ile kontrol edilebilen bagaj kapağı gibi birçok donanımı standart olarak bizlere sunuyor.

418 KM Menzil Mesafesi Sunuyor

Araç üzerinde bulunan piller, otomobilin gövde yapısının ortasına yerleştirilmiş bir güvenlik kafesi ile korunuyor. Pillerin otomobilin zeminine yerleştirilmesi, aracın ağırlık merkezini aşağı çekerek daha iyi bir yol tutuşu sağlamasına imkân saplıyor. İç tasarımda çok yönlü işlevselliğe yenilikçi bir yaklaşım getirilerek sürücüye kapı içlerinde ve bagajda bol miktarda saklama alanı sunuyor. Otomobil, içten yanmalı bir motora sahip değil ama ön kaputun altındaki "frunk" isimli alan, önemli bir depolama imkânı sunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Araç ört tekerlekten çekişli XC40 Recharge, tek bir şarj ve 408 hp çıkışla 418 kilometre menzil mesafesi sunuyor. Pil, hızlı şarj sistemi ile yaklaşık 40 dakikada yüzde 80 düzeyinde şarj edilebilme imkânına sahip. Otomobili DC charger dışında AC duvar prizi ya da AC wallbox ile şarj etmeyi de mümkün kılıyor. 11 kWh’lık bir wallbox ile yaklaşık 7 saatte tam şarja akıma bağlı olarak ulaşılabiliyor. Yeni Volvo XC40 Recharge, Volvo Cars’ın 2020 yılında aldığı bir kararla trafikte olabilecek ciddi yaralanma ve hayat kayıplarını engellemeye yardımcı olmak amacıyla uyguladığı 180 km/s hız sınırı sunuyor.

Advertisement