Hyundai ve GFG Style, 1974 Pony Coupe Konsept'ini Geri Getirecek

Hyundai ve GFG Style, 1974 Pony Coupe Konsept'ini Geri Getirecek

​​​​​​​Hyundai, şirket için tarihsel önemi olan araçlardan biri olan 1974 Pony Coupe Konsepti'nin yeniden tasarlanacağı açıkladı. İtalyan tasarım firması GFG Style ile ortak bir çalışma sonucu araç tekrar tasarlanacak.

Hyundai, şirket için tarihsel önemi olan araçlardan biri olan 1974 Pony Coupe Konsepti'nin yeniden tasarlanacağı açıkladı. İtalyan tasarım firması GFG Style ile ortak bir çalışma sonucu araç tekrar tasarlanacak.

GFG Style tasarım firmasının kurucularından olan Giorgetto Giugiaro tarafından tasarlanan bu konsept, 1975 yılından 1990 yılına kadar satılan Pony otomobil serisine ilham vermişti. Giorgetto Giugiaro, Hyundai ve GFG Style iş birliği ile bu özel konsepti tekrar karşımıza çıkarmak istiyor. 2023 yılının bahar aylarında bu konsept otomobil karşımıza çıkacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fabrizio Giugiaro; "Kariyerimin başında, henüz genç bir tasarımcıyken Hyundai Pony'yi tasarlamıştım. Oldukça rekabetçi bir küresel pazara girmek üzere olan bir şirket ve ülke için bir araç tasarlamaktan sorumlu olduğum için fazlasıyla gurur duydum. Şimdi ise Hyundai'nin benden onu gelecek nesiller için ve markanın mirasının bir kutlaması olarak yeniden inşa etmemi istemesinden oldukça büyük bir onur duyuyorum." İfadelerine yer verdi.

Hyundai zaman zaman bu tür eski konseptleri tekrar karşımıza çıkarıyor. Hyundai, 2019 yılında 45 Konsept Otomobilin tanıtımını gerçekleştirdi. Bu gelişmeler Ioniq 5 EV'in tasarımını doğrudan etkilemişti.

Bütün bu gelişmelere rağmen Giorgetto Giugiaro konsept ile ilgili henüz detaylı bir açıklama yapmadı. Hyundai Küresel Tasarım Merkezi Başkan Yardımcısı SangYup Lee ise, konseptin tasarımını; geleceği mirasla şekillendirmek olarak ifade ediyor.

Advertisement