Hyundai, Marka Değerini 17 Milyar Dolara Yükseltti

Hyundai, Marka Değerini 17 Milyar Dolara Yükseltti

​​​​​​​Otomotiv pazarındaki yeni modelleri ve teknoloji alanındaki yatırımları ile sürekli olarak göz önünde olan Hyundai, marka değeriyle de dikkat çekiyor.

Otomotiv pazarındaki yeni modelleri ve teknoloji alanındaki yatırımları ile sürekli olarak göz önünde olan Hyundai, marka değeriyle de dikkat çekiyor. Hyundai Motor Company, Interbrand’in araştırmalarına göre; iki yıl üst üste küresel marka değerinde 35’inci sırada yer alırken, üst üste sekizinci yılını da ilk 40'a girerek tamamlamış oldu.

Dünyaca ünlü Interbrand'ın bu değerlendirmesi ile beraber markanın elektrikli araçlara yönelik stratejik çalışmaları da gelecekteki mobilite vizyonunu genişletmesi açısından önemli oldu.

Interbrand, Hyundai’nin marka değerini de 2021 yılına göre yüzde 14 artırarak 2022 yılında 17,3 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Marka aynı zamanda en iyi 40 marka arasındaki yerini de korumuş oldu. Lüks ve premium rakipleri hariç, otomotiv markaları arasında en hızlı büyüme gösteren Hyundai’nin EV modelleri, bu önemli başarıyı göstermesinde büyük önem arz ediyor.

Hyundai'nin her geçen gün büyüyen IONIQ serisi ile giderek daha rekabetçi hale gelen EV segmentine yenilikçi teknolojiler ve heyecan verici tasarımlar ile karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde ülkemizde de satışa çıkarılan IONIQ 5, Hyundai'nin gelecekteki EV modelleri için tasarım ve teknoloji yönünü de bizlere gösteriyor.

Hyundai, gelecek odaklı teknolojilerinin yanı sıra proaktif çevresel, sosyal ve yönetişim girişimleriyle de marka güvenilirliğini ve empatisini sürekli olarak artırmayı sürdürüyor.

Advertisement