Hyundai Elektrikli Otomobiller İçin Yeni Fabrika Açtı

Hyundai Elektrikli Otomobiller İçin Yeni Fabrika Açtı

Hyundai Motor Company, Güneydoğu Asya'daki ilk fabrikasını Endonezya’nın başkenti Jakarta'da açtı. Endonezya hükümeti ile Hyundai'nin Güneydoğu Asya pazarları için birlikte adım attığı bir üretim merkezi olan fabrikanın, özel anlaşma ile resmileştirilerek

Güney Koreli otomotiv üreticisi Hyundai, Endonezya’da 250 bin adetlik üretim kapasiteli fabrikayı hizmete açtığını paylaştı.

Hyundai Motor Company, Güneydoğu Asya'daki ilk fabrikasını Endonezya’nın başkenti Jakarta'da açtı. Endonezya hükümeti ile Hyundai'nin Güneydoğu Asya pazarları için birlikte adım attığı bir üretim merkezi olan fabrikanın, özel anlaşma ile resmileştirilerek hizmete başladığı ifade edildi.

Hyundai bu fabrikası için yaklaşık 1.55 milyar dolar tutarında bir yatırım yapan Hyundai, yıllık üretim kapasitesini de 250 bin adet olarak paylaştı. Hyundai’nin ''sürdürülebilir kalkınma'' ve "insanlık için ilerleme" vizyonuna uyum sağlayan fabrikanın, otomotiv sektöründeki elektrikli model ihtiyaçlarının karşılanması ve aynı zamanda güneş panelleri gibi çevre dostu teknolojilerin üretiminde önemli bir paya sahip olacağı da ifade edildi.

Endonezya'nın, Hyundai’nin gelecekteki mobilite stratejisi için önemli bir merkez konumunda olduğu da ifade ediliyor.

Gelecek Teknolojilerin Üretim Merkezi Olacak

Hyundai Motor Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Euisun Chung, hizmete açılan yeni fabrikayla ilgili olarak, "Bu tesis, otomotiv endüstrisinde ve özellikle elektrikli araçlar alanında kilit bir rol oynayacak. Ayrıca, şu anda yapım aşamasında olan pil hücresi tesisi aracılığıyla da Endonezya'da elektrikli araç ekosisteminin kurulmasına katkıda bulunmaya devam edecek. Endonezya'nın küresel piyasalarda önemli bir rol oynamasına daha fazla yardımcı olacak ve aynı zamanda Hyundai'nin gelecekteki teknolojilerinin temel üretim merkezi olacak" ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hyundai'nin yeni fabrikası, elektrikli Ioniq 5 modelinin dışında bölge için önemli olan Creta ve MPV gibi modeller de üretecek. Ayrıca Hyundai, Endonezya'da pil fabrikası kurmak için de LG Energy Solutions ile birlikte çalışmayı sürdürüyor.

Endonezya Hükümeti'nin, 2030 yılına kadar 130 bin adet kamu aracını elektrikli modellere dönüştürmek istediğini de belirtelim.