Gaz Pedalında Sorun Yaşayan Hyundai, 3.000'e Yakın Ioniq EV Modelini Geri Çağırma Kararı Aldı

Gaz Pedalında Sorun Yaşayan Hyundai, 3.000'e Yakın Ioniq EV Modelini Geri Çağırma Kararı Aldı

Gaz pedalında oluşan ve aracın hızlanma sorunuyla meşgul olan Hyundai Motor Corporation, 2.679 tane Ioniq Electric modellerini geri çağırdı.

Gaz pedalında oluşan ve aracın hızlanma sorunuyla meşgul olan Hyundai Motor Corporation, 2.679 tane IONIQ Electric modellerini geri çağırdı.

Bu araçlar 21 Ocak 2016 ve 24 Temmuz 2019 tarihleri arasında üretilmişti. Ulusal Karayolu Güvenliği İdaresi'nin (NHTSA) söylemlerine göre bu sorunun aracın sadece "güvenli" moda geçmesiyle birlikte oluştuğunu iddia ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hazırlanan rapor doğrultusunda bu mod, "EV Ready" olarak tanımlanan lambanın yanıp sönmesiyle aracın performansında genel bir düşüşe neden olmakta. Bazı zamanlarda araç kendi kendine yavaş yavaş hızlandığını söyleyelim. NHTSA, böyle durumların ara sıra görüldüğünü de ifade etti. Tabi sistem arızası can ve mal kaybına yol açabileceğinden önlem için araçlar geri çağırıldı.

Bu sorunlar yaşanmasına rağmen direksiyon sisteminin tüm fonksiyonları çalışmakta. Araç hızlansa bile acil durum manevraları ile kontrol edebilmeniz çokta zor değil. Tabi tehlikeli bir durum olduğunu da belirtelim.

Hyundai, en kısa sürede modellerini en yakın bayilerine çağırmak için seferberlik ilan etti. Bütün problemleri parça değişimi ve ufak yazılım güncellemeleriyle çözecek. Müşteriler bu işlem karşılığında hiçbir ücret ödemesi gerçekleştirmeyecek.

Advertisement