Galericilerden İkinci El Otomobil Piyasası İçin Tarih!

Galericilerden İkinci El Otomobil Piyasası İçin Tarih!

Bugünlerde ikinci el otomobil piyasası durgun günler geçiriyor. Bunun sebebi ise fiyatlardaki artış ve sıfır araçlardaki ÖTV indirimi diyebiliriz.

İkinci el araç piyasası gittikçe durgunlaşan bir hal aldı. Otomobil galericileri piyasanın bir ay içinde hareketlilik kazanacağını tahmin ediyor.

Normalleşme sonrası hareketli zamanlar geçiren ikinci el otomobil piyasası, Eylül ayı ile beraber durgunlaştı. Oto galericiler piyasanın yaklaşık bir ay içinde yeniden canlanacağını söylüyor. Diğer taraftan 2 ay öncesine kadar ayda 15 adet otomobil sattıklarını belirten galericiler, bugünlerde ayda 4 adet otomobil satabildiklerini söylüyor.

Bir Ay İçinde Otomobil Piyasası Canlanacak

Galerici Remzi Ulusoy, otomobil piyasasında biraz durgunluk yaşandığını belirterek;

"ÖTV matrahına gelen indirimden kaynaklı olarak insanlar ikinci el araç fiyatlarının düşeceğini bekledi ancak ikinci el araç piyasasında şu anlık bir düşüş gerçekleşmedi. Şu anda satışlarımız durgun. İki ay öncesine kadar satışlar iyiydi. Normalde bir ay içinde 15 araç satarken şu anda 3-4 tane satabildik. Piyasaların bir ay içinde canlanacağını düşünüyoruz." ifadelerinin altını çizdi.

2.El Araç Fiyatları Değişmedi

2. el araç piyasasında iki ay öncesine kadar hareketliliğin yaşandığını söyleyen galerici Harun Camcıoğlu ise;

"Piyasa biraz durgun devam eder ancak bir ay sonra canlanır diye düşünüyorum. İkinci el araç fiyatları sabit bir şekilde devam ediyor ve bir süre böyle devam eder. Yaz mevsimine doğru fiyatlar artabilir." diye konuştu.

İkinci el araç piyasasındaki yaşanan sıcak gelişmelerden haberdar olduğumuza sitemiz Araç Bul üzerinden tüm sahibinden satılık ikinci el ve sıfır otomobilleri inceleyebilirsiniz.

Advertisement