Formula 1’de Suudi Arabistan’da Kazanan Sergio Perez Oldu

Formula 1’de Suudi Arabistan’da Kazanan Sergio Perez Oldu

Formula 1'de 2023 yılının ikinci yarışının kazananı, pole pozisyonunda yarışa başlayan Red Bull sürücüsü Sergio Perez oldu.

Formula 1'de 2023 yılının ikinci yarışının kazananı, pole pozisyonunda yarışa başlayan Red Bull sürücüsü Sergio Perez oldu.

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 2. yarışını Red Bull takımının Meksikalı sürücüsü Sergio Perez ilk sırada tamamladı. Sezonun 2. yarışı, Cidde kentinin sokaklarında oluşturulan 6,1 kilometrelik Corniche Pisti’nde, 50 tur üzerinden gerçekleştirildi.

Pole pozisyonunda tarışa başlayan Sergio Perez, başlangıçta Aston Martin pilotu Fernando Alonso’ya kaybettiği liderliği 4. turda tekrar almayı başardı.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İlerleyen zamanlarda otomobilinin yüksek temposu ile rakibine karşı farkı giderek açan Perez, yarışı kontrol altına aldı ve bu sezonun ilk, kariyerinin 5. yarış birinciliğinin sahibi oldu.

Yarışa 15. cepten başlayan son 2 yılın şampiyon ismi Max Verstappen, 18. turda başlayan güvenlik aracı periyodunu büyük bir avantaja çevirdi. En hızlı tur zamanını da alan Verstappen, mücadeleyi takım arkadaşı Perez’in 5.3 saniye gerisinde 2. sırada tamamladı.

Fernando Alonso ise aldığı 5 saniye cezasına karşın liderin 20,7 saniye ardında 3. Sırada yer aldı.

Puanını 44’e yükselterek pilotlar sıralamasında lider olarak bulunan Verstappen ile en yakın takipçisi Perez’in 1 puan önünde yer aldı. Red Bull pilotlarını, 30 puanla Alonso takip etti.

2023 sezonunun 3. yarışı Avustralya Grand Prix’si 2 Nisan’da gerçekleştirilecek.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Suudi Arabistan Grand Prix’si sonrası sürücüler ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şu şekilde oluştu:

Pilotlar Sıralaması

1. Max Verstappen (Hollanda): 44 puan

2. Sergio Perez (Meksika): 43

3. Fernando Alonso (İspanya): 30

4. Carlos Sainz (İspanya): 20

5. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 20

Takımlar Sıralaması

1. Red Bull: 87

2. Aston Martin: 38

3. Mercedes: 38

4. Ferrari: 26

5. Alpine: 8

Advertisement