Renault ve Nissan Ortaklaşa Hindistan'a Yatırım Yapmaya Hazırlanıyor

Renault ve Nissan Ortaklaşa Hindistan'a Yatırım Yapmaya Hazırlanıyor

Nissan ve Renault ortak bir proje ile Hindistan da yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Nissan ve Renault ortak bir proje ile Hindistan da yatırım yapmaya hazırlanıyor. Japon otomobil üreticisi Nissan ve Fransız otomobil üreticisi Renault, Hindistan’a ortak proje yapmak için 600 milyon dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Fransız otomobil üreticisi Renault ve Japon otomobil üreticisi Nissan tarafından ortaklaşa yürütülecek olan proje de Hindistan yelpazesini genişletmek için hazırlıklara başladı. Fransız otomobil üreticisi Renault ve Japon otomobil üreticisi Nissan bu proje için Hindistan’a 600 milyon dolar yatırım yapacak. Fransız otomobil üreticisi Renault ve Japon otomobil üreticisi Nissan bu proje için 6 yeni model üretimi yapacak. Ayrıca bu iki şirket Hindistan da imalat oranını arttırmış olacak.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Fransız otomobil üreticisi Renault ve Japon otomobil üreticisi Nissan Hindistan da kurulacak olan araç üretim tesisinde 2 elektrikli araç ve 4 spor arazi aracı üretimi gerçekleştirecek. Fransız otomobil üreticisi Renault ve Japon otomobil üreticisi Nissan Hindistan da kurulacak olan üretim tesisinde yaklaşık olarak 2 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Japon otomobil üreticisi Nissan'ın COO'su Ashwani Gupta, Yeni Delhi de gazeteciler ile bir konuşma gerçekleştirdi. Nissan'ın COO'su Ashwani Gupta yaptığı açıklamada, üç ila beş yıllık bir süre içinde planlanan yatırımın, Hindistan da ve yurt dışında satışa sunulacak olan iki elektrikli otomobil modeli ve dört spor hizmet aracının (SUV) geliştirilmesini finanse edeceğini belirtti.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Hindistan 2022 yılı sıfır araç satışlarında Japonya’yı geri de bırakarak dünya çapında üçüncü sırada yer almıştı. Bu yatırım ile Japon otomobil üreticisi Nissan ve Fransız otomobil üreticisi Renault, Japonya'yı geride bırakan Hindistan da yatırımlarını arttırmış olacak.  Hindistan otomobil pazarında ise en çok satış yapan markalar Suzuki ve Hyundai olmuştu.  

S&P Global Mobility tarafından paylaşılan verilere göre, Hindistan'da otomobil sektöründe 2022 yılında, 2021 yılına kıyasla satışlar yüzde 23 oranında artış gösterdi. 2022 yılında yaşanan bu artış ile toplam araç satışı 4.4 milyon adete ulaşmış oldu. Hindistan da elektrikli araç satışlarında da ciddi bir artış meydana geldi. Yaşanan bu artışların sonucunda, büyük otomobil pazarlarında en hızlı büyüme yaşayan pazar oldu.

Advertisement