Formula 1'de Sürpriz Değişiklik Yaşandı

Formula 1'de Sürpriz Değişiklik Yaşandı

Formula 1'de yeni sezon başlamadan sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. FIA başkanı Mohammed Ben Sulayem sosyal medya hesabından sürpriz değişikliği duyurdu.

Formula 1'de yeni sezon başlamadan sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. FIA başkanı Mohammed Ben Sulayem sosyal medya hesabından sürpriz değişikliği duyurdu.

Red Bull pilotu Max Verstappen'in şampiyonluğu ile tamamlanan 2022 sezonu sonrası Formula 1'de yeni sezonun hazırlıkları tüm hızı ile devam ediyor.

Mevcut kurallarda Formula 1'de 10 takım yarışabiliyordu. Ancak bu sayı ilerleyen zamanlarda değişiklik gösterebilir. FIA başkanı Mohammed Ben Sulayem sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ekibimden Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda yer alabilecek yeni takımlar için ilgili süreci başlatmalarını istedim." İfadelerini kullandı.

Formula 1 CEO'su Stefano Domenicali ise 2022 yılının Eylül ayında yaptığı açıklamada, daha fazla takımın yarışmada olmasına ihtiyaç duymadıklarını ifade etmişti.

Formula 1’de Yeni Sezon Ne Zaman Başlayacak?

Formula 1'de 2023 sezonu, 5 Mart tarihinde Bahreyn Grand Prix'si ile başlayacak. Geçtiğimiz dönemlerde 24 yarışın yer alması gerektiği ve bu şekilde planlama bu şekilde yapılmıştı. Yarış takviminden Çin Grand Prix'si, Covid-19 nedeni ile çıkarılmıştı. Bu yarış takvimine hehangi bir ekleme yapılmaması halinde Formula 1'de 2023 sezonu, 26 Kasım tarihinde Abu Dabi Grand Prix'si ile son bulacak.

Ferrari Henüz Anlaşmayı İmzalamadı

Ferrari takımı 2026 senesinde motor üreticisi olarak sporda yer alacağını henüz netleştirmedi ve anlaşma imzalamadı. Honda markasının masaya geri döndüğü Aralık ayındaki motor toplantısına da davet edilmedi. Maranello merkezli takım, Red Bull Powertrains'e yeni üreticilere tanınacak ayrıcalıkların verilmesine karşı çıkıyor. Bu konuda ciddi bir ultimatom da verilmiş durumda bizleri karşılıyor. Elkann ve Vigna konunun üzerine örtmek için veto yetkilerini kullanabilirler. Ancak daha barışçıl bir yol bulmak için çaba gösteriyorlar.