Formula 1’de Çok Fazla Kural Mı Var?

Formula 1’de Çok Fazla Kural Mı Var?

Fernando Alonso, Suudi Arabistan yarışında gridde olması gereken noktada olmadığı için ceza almış ve bunu güvenlik aracı arkasında çekerek ödemişti.

Fernando Alonso, Suudi Arabistan yarışında gridde olması gereken noktada olmadığı için ceza almış ve bunu güvenlik aracı arkasında çekerek ödemişti. Ancak Alonso cezayı çekmeden araca dokunulduğu gerekçesi ile kendisine yarışın ardından 10 saniye ceza verildi. Sonrasında ise bu ceza iptal edilerek bizleri karşıladı. Durum bu şekilde olunca yarıştan sonra ortada büyük bir karmaşa olduğunu ifade edelim.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Eski Formula 1 pilotu Timo Glock, Alonso'ya verilen ve ardından iptal edilen cezanın ardından, kuralların tuhaf olduğunu vurguladı. Açık olmak gerekirse bu tür durumlar için kuralların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini dikkat çekti. Bence modern Formula 1 çok kurala sahip ve orada çok fazla kural bizleri karşılıyor. Ceza alınırken kriko araca dokunduğu takdirde Formula 1 takımının herhangi bir avantaj elde etmeyeceğine dikkat çekti. Alonso'ya yapılan bu tür bir davranışın Formula 1'in imajına zarar verdiğini de sözlerine ekledi.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Glock, Ferrari takımının yetersiz kaldığını da sözlerine ekledi. Açıkça belirtmem gerekirse hayal kırıklığına uğradığımı söyleyebilirim. Her iki pilot da sert lastiğe geçtikten sonra hızını kaybetti. Mercedes şaşırtıcı olarak Ferrari'nin önünde yarışı tamamladı. Yarış temposunda avantaja sahip olduklarını düşündüğünü ifade etti. Şu an her şey belirli şartlarda kimin daha hızlı olduğu ile ilgili bir durum diyebiliriz. Bu durum da Ferrari markasının mı yoksa Mercedes markasının mı Red Bull Racing ve Aston Martin'in arkasında üçüncü olacağını belirleyeceğini de vurguladı.

Advertisement