Formula 1'de Yeni Sezon Yarış Takvimi Belli Oldu!

Formula 1'de Yeni Sezon Yarış Takvimi Belli Oldu!

Küresel anlamda en büyük motor sporları organizasyonu olarak karşımıza çıkan Formula 1’de heyecan bu hafta sonu Bahreyn’de başlayacak. Bu sezon 23 yarış bizleri bekliyor.

Küresel anlamda en büyük motor sporları organizasyonu olarak karşımıza çıkan Formula 1’de heyecan bu hafta sonu Bahreyn’de başlayacak. Bu sezon 23 yarış bizleri bekliyor. Ayrıca sprint yarışları da eklenince bu sayı 29 olur. Sezonun ilk yarışı Bahreyn'de gerçekleştirilecek. Bahreyn Grand Prix'si, 5 bin 412 metrelik uzunluğu ile karşımıza çıkan Bahreyn Uluslararası Pisti'nde 57 tur üzerinden koşulacak. Yarışta sıralama turları bugün TSİ 18.00'de, yarış ise yarın TSİ 18.00'de başlayacak.

4 Takımda Pilotlar Değişmedi

Bu sezon Formula 1'de 4 takım aynı sürücülerle 2023 sezonuna başlayacak. 2022 yılının takımlar şampiyonu Red Bull, Max Verstappen ve Sergio Perez bu yıla merhaba diyecek. Ferrari, Charles Leclerc ve Carlos Sainz ile devam ederken Mercedes, Lewis Hamilton ve George Russell ile yeni sezona başlayacak. Alfa Romeo takımında ise Valtteri Bottas ve Zhou Guanyu 2023 yılında pistlerde puan mücadelesi verecek. Diğer 6 takıma baktığımız zaman birer pilotların değiştiğini görüyoruz. McLaren takımında Oscar Piastri, Alpine'de Pierre Gasly, Aston Martin takımında Fernando Alonso, Haas'ta Nico Hülkenberg gibi sürücüler karşımıza çıakrken AlphaTauri takımında Nyck De Vries bizleri karşılıyor. Williams takımında ise Logan Sargeant takımları adına bu sezon ilk kez puan mücadelesi verecek.

Yeni sezonda 3 pilot ilk defa Formula 1 de ana kadroda yer alacak. Bu sezonun yeni sürücülerine baktığımız zaman McLaren'de Oscar Piastri, Williams'ta Logan Sargeant ve AlphaTauri'den de Nyck de Vries bizleri karşılıyor. Nyck de Vries daha önce Williams takımı ile Alex Albon’un yerine boy göstermişti.

Geçtiğimiz yılın takımların ana kadrosunda bulunan Daniel Ricciardo, Red Bull markasında Mick Schumacher ise Mercedes’te yedek pilot görevi yapacak.

2023 Formula 1 Yarış Takvimi

Advertisement