Formula 1’de Beklenen İmzalar Atılıyor

Formula 1’de Beklenen İmzalar Atılıyor

Formula 1'in yıldız pilotu Lewis Hamilton, Mercedes ile yeni kontrat imzalamak için görüşmelere başladı.

Formula 1'in yıldız pilotu Lewis Hamilton, Mercedes ile yeni kontrat imzalamak için görüşmelere başladı. Alman otomotiv devinin, deneyimli pilota yıllık 77 milyon dolardan 2 senelik teklif götürdüğü ifade edildi.

Formula 1'de 7 kez dünya şampiyonu olarak tarihe geçen Lewis Hamilton, kariyerine Mercedes'te devam edecek diyebiliriz. Deneyimli yarış pilotu, 2023 sezonu sonunda bitecek olan sözleşmesinden şu an senede 50 milyon dolar para kazanıyor.

Alman otomotiv devi yeni kontrat için görüşmelere başladı. Hamilton'ın aldığı teklifin yıllık 77 milyon dolar olmak üzere 2 senelik olduğu ifade edildi. İmzaların 2023 sezonunun ilk yarışları sonrası atılmasını bekliyoruz.

Lewis Carl Davidson Hamilton Formula 1 Dünya Şampiyonasında Mercedes-AMG F1 takımının yarış pilotudur. Britanyalı bir yarış pilotu olan Hamilton kariyerine 2007 yılından 2012 yılına kadar yarıştığı McLaren F1 takımında başlamıştır. Hamilton, kazandığı 7 dünya şampiyonluğu ile Michael Schumacher ile birlikte en çok şampiyon olan iki Formula 1 pilotu arasında yer alıyor. Formula 1 tarihinin en çok yarış kazanan ve en çok pol pozisyonu alan ve en çok podyuma çıkan pilotu unvanının sahibidir. Bunun dışında Hamilton en çok yarış zaferi, en çok pol pozisyonu ve en çok podyum dâhil olmak üzere birçok rekora sahip olan pilotudur.

Advertisement