Ford, İspanya’daki Yatırımlarını Erteledi

Ford, İspanya’daki Yatırımlarını Erteledi

Ford’un, dünyanın birçok ülkesinde yer aldığını biliyoruz. Şirket, kurduğu fabrikalar ve yeni yatırımlar ile birlikte elektrikli otomobillere olan geçiş sürecini hızlandırmayı hedefliyor.

Ford’un, dünyanın birçok ülkesinde yer aldığını biliyoruz. Şirket, kurduğu fabrikalar ve yeni yatırımlar ile birlikte elektrikli otomobillere olan geçiş sürecini hızlandırmayı hedefliyor. Ford tarafından yapılan son paylaşıma göre ABD’li üretici İspanya’daki üretim yatırımlarını ertelediğini açıkladı. Fakat İspanya’daki fabrikayı desteklediklerini ifade etti.

Ford, çarşamba günü yaptığı paylaşımla 2025 yılının Haziran ayında piyasaya çıkaracağı elektrikli otomobiller için Avrupa Birliği’nin pandemi fonundan gelen desteği reddettiğini açıkladı. Ford, 2030 yılına kadar Avrupa’da tamamen elektrikli bir otomobil üreticisi olacağını ifade ediyor. Ayrıca şirket, gerekli durumlarda başka kuruluşlardan yardım alacağını da belirtiyor.

Şirket, Haziran ayında yeni bir elektrikli otomobilin üretiminin İspanya’da gerçekleşeceğini açıkladı. Bu haftanın başlarında Ford Kanada, ABD ve Hindistan’da çalışan 3.000 kişiyi işten çıkaracağını da açıklamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bir Ford yetkilisi tarafından yapılan açıklamada elektrikli otomobillerin montajlarının daha kısa sürdüğü belirtiliyor. Şirketin bu duruma göre yeni bir düzenleme yapacağını ifade etti. Fakat İspanya’da bulunan fabrikada şimdilik böyle bir durumun söz konusu olmadığı belirtti.

Advertisement