Fiat Motor Sporları, Yeni Sezona Hazır

Fiat Motor Sporları, Yeni Sezona Hazır

Yeni yılda bayrağı, deneyimli sürücü Fatih Kara’dan takımda 2016- 2019 yılları arasında yarışan Yiğit Timur alacak.

Yeni yılda bayrağı, deneyimli sürücü Fatih Kara’dan takımda 2016- 2019 yılları arasında yarışan Yiğit Timur alacak.

Fiat Motor Sporları, 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışına hazır durumda. 14-16 Nisan tarihleri arasında Karya Otomobil Spor Kulübü (KAROSK) aracılığı ile düzenlenecek Rally Bodrum'da yeni kadrosu ile yer alacak.

Tofaş tarafından yapılan açıklamada takım yeni sezona pilot değişimi ile başlayacak. Fiat Egea modelinin Tofaş AR-GE’de bir önceki ralli otomobilinin üzerinde çalışılan versiyonu ile Rally 4 sınıfı ve önden iki çeker kategorisi altında mücadele edecek.

Fiat Egea modelinin Tofaş Ar-Ge’de bir önceki Fiat Egea ralli otomobilinin üzerinde geliştirilen versiyonu ile yarışı sürdürecek fabrika takımı, yıl boyunca Rally 4 kategorisinde mücadele edecek ve önden iki çeker kategorisinde mücadelesini sürdürecek.

Yapılan açıklamada görüşlerine başvurulan Fiat Motor Sporları Takım Direktörü Koray Kafkas, Egea modelinin Tofaş Ar-Ge’de özel olarak karşımıza çıkan versiyonu ile sezona en iyi şekilde hazırlandıklarını da dile getirdi.

Kafkas açıklamasında öncelik olarak 2016 yılından bu zamana kadar takımımızı en iyi şekilde temsil eden deneyimli sürücümüz Fatih Kara’ya tüm emekleri ve takıma kattığı değer için çok teşekkür etti. Fatih gibi yetenekli ve deneyimli bir sürücü ile yarışmanın her zaman çok keyifli olduğunu dile getirdi. Bayrağı Fatih’ten alan Yiğit’in yeniden dönmesine mutlu olduklarını da dile getirdi. Yiğit’in yeteneği ve tecrübesinin yarışlarda başarılara imza atmanın çok ötesinde tıpkı Fatih’in yaptığı gibi otomobilin gelişimine de katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. Sezon süresi boyunca Egea modelinin sınıfının en iddialı otomobilleri arasında yer alacağını dile getirdi.

Advertisement