Fiat Egea Hibritlendi!

Fiat Egea Hibritlendi!

Fiat Egea hibrit versiyonu ile geliyor. Önümüzdeki günlerde yollarda olması bekleniyor.

Fiat markasının kompakt sınıfta aracı Egea, Ocak ayında lansmanı yapılan Cross Wagon’dan sonra hibrit motor seçeneği ile asfalta inecek.

2022 Ocak ayında Cross Wagon gövde tipi ile karşımıza çıkan model hibrit motor seçeneğine kavuştu. Fiat tarafından yapılan açıklamaya baktığımız zaman yeni nesil hibrit motor seçeneğine sahip otomatik vitesli Egea’lar Nisan ayından itibaren Türkiye’de ve dünya pazarlarında Fiat bayilerinde alıcı bekleycek.

Egea’nın hibrit versiyonu gücünü yeni nesil 130 beygir güç ve 240 NM torka sahip, 1.5 litrelik 4 silindirli turbo benzinli FireFly motor ile 48-Volt bataryaya sahip 15 kW’lık elektrik motorundan alıyor.

Egea Hybrid’de BSG (Belt Start Generator) ve 15KW’lık elektrikli motor 130 beygirlik içten yanmalı motora elik ediyor. Söz konusu hibrit teknolojisinin, yüzde yüz elektrikli sessiz çalıştırma, park etme ve tamamen elektrikli sürüşe göre dizayn edildiğini de belirtelim.

Araçta Elektrikli ve Benzinli Motorlar Arasında Geçiş Hissedilmeyecek

Egea Hibrit hem frenleme hem de yavaşlama esnasında enerji geri kazanımı ile bataryasını şarj edebiliyor. Elektrikli ve benzinli motorları arasındaki geçişleri de kullanıcısına hissettirmediğinin altını çizelim.

Fiat mühendisleri Egea Hybrid modelinde 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzımana yer verecek. Fiat markasında ilk defa bu şanzıman kullanılacak. 7 ileri otomatik vitesli Egea Hybrid, 0-100 km hızlanmasını 9 saniyede tamamlarken şehir içi kullanımda 100 km.de 4.7 lt’lik (WLTP) tüketim değeri ile karşımıza çıkıyor.

Egea Ailesi’nin dizel motor ve otomatik şanzımanlı versiyonları da yine tüm gövde tiplerinde Mart ayının ikinci yarısında kullanıcı ile buluşacak. Bekleyip göreceğiz.