Dacia Spring 2023 Yılında Ülkemizde Olabilir

Dacia Spring 2023 Yılında Ülkemizde Olabilir

Avrupa'da elektrikli otomobillerin tercih edilme oranı, 2020 yılından bu zamana kadar oldukça artmış durumda. Bu nedenle birçok marka, yeni modellerini Avrupa pazarına sunuyor.

Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, elektrikli Dacia Spring Türkiye lansmanının 2023 yılında gerçekleşebileceğini açıkladı.

Avrupa'da elektrikli otomobillerin tercih edilme oranı, 2020 yılından bu zamana kadar oldukça artmış durumda. Bu nedenle birçok marka, yeni modellerini Avrupa pazarına sunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Romanyalı otomobil üreticisi Dacia, Sandero Stepway modeline oldukça benzeyen ancak ondan biraz daha ufak olan elektrikli aracı Spring'i geçtiğimiz yıl Avrupa'da satış sunmuştu.

Ülkemize Gelişi Ertelenebilir

Avrupa'nın en ucuz elektrikli otomobili olma hedefi ile yola çıkan markanın tanıttığı otomobilin, yakında Türkiye'de de satışa sunulması bekliyoruz.

Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, Spring'e önümüzdeki yıl yeni bir motor seçeneği ekleneceğini, aracı tüm yenilikleriyle getirmek istedikleri için lansmanın 2023'e ertelenebileceğini ifade etti.

Çağdaş, "Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Bir lansmanı tek bir motor seçeneği ile yapmak Türkiye gibi pazarlarda son derece sakıncalı. Önümüzdeki yıl Dacia Spring’in yeni bir Elektrikli motor daha olacak. Zoe standartlarında bir motor olacak. Şu anda Dacia ile masadayız.

Bir ihtimal Dacia Spring lansmanını önümüzdeki yıl başına bırakabiliriz. Çünkü iki motorla getirmek istiyoruz. Ayrıca logo ve ön panel de değişmiş olacak. Lansmanı yaparken aracı tüm yenilikleri ile getirmek istiyoruz.'' şeklinde görüş bildirdi.

Özellikleri İle Dikkat Çekiyor

Dacia, şehir içi kullanımı için hazırladığı modelin 300 km civarında bir menzil sunabileceğini de ifade ediyor. Dacia Spring, 3 farklı versiyon halinde satışa sunulacak.

Bu versiyonlardan birisi standart müşteriler için binek versiyon, diğeri filolar ve araç paylaşım hizmetleri için hazırlanmış bir versiyon ve sonuncusu da kargo aracı amacıyla arka koltukları çıkarılmış bir versiyon olacak.

Aracın Fransa'daki başlangıç fiyatı ise 16 bin 900 euro oldu. Otomobilin en pahalı versiyonu ise 18 bin 490 euroluk Comfort Plus donanımı olarak karşımıza çıkıyor.

Comfort Plus adlı en üst versiyonun tercih edilme sebeplerinden biri de opsiyonel CCS soketi olacak gibi görünüyor. Fransa'da bu opsiyon 600 euroya alınabiliyor ve aracın 30 kW'a kadar Hızlı şarj desteğine kavuşmasına olanak sağlıyor.

WLTP değerlerine göre 230 km menzil sunacak elektrikli otomobil, maksimum 125 km/sa hıza ulaşabiliyor.

Özellikle şehir içi kullanımı için dizayn edilen otomobil, sunduğu büyük bagajı ve boyutları nedeni ile bir ailenin rahatlıkla ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Otomobilde 26.8 kWh’lık bir batarya da kullanıcılara sunuluyor.

Ev prizi ile yaklaşık 14 saate şarj edilebilen otomobil, hızlı şarj istasyonlarında küçük bataryası nedeniyle hızlı bir şekilde şarj edilebiliyor.

Advertisement